Milyen ételt készítenél virsliből?
Köszi!! Felpontoztam mindenkit.
És ezt a lecsós bigyót lehet melegíteni, vagy frissen lenne a legjobb?
Fú, de nincs kedvem főzni. Mennyi idő megcsinálni?
A lecsót mindig lehet melegíteni. Jó sok hagymával csináld, és paprika kétszer annyi kell bele, mint paradicsom. Én 1:1:1/2 arányban szoktam használni a hagyma:paprika:paradicsomot. Túl sok paradicsomtól savanyú lesz. Van, aki kevesebb hagymával csinálja, a hagyma egyébként inkább édesíti.
Indulhat szalonnán is a történet, de jó bele a sima étolaj is, a zsír persze jobb. És kell bele só persze viszonylag rendesen.
Van, aki először megpárolja a hagymát, aztán a paprikát, majd a paradicsomot. Szerintem egyszerre is bele lehet tenni a hozzávalókat, annyi csak, hogy a paprikát ne főzd nagyon szét. Én szeretem, ha a paradicsom jól szétfő, és ezek a kemény boltiak néha nehezen főnek szét, a paprika viszont nem jó, ha teljesen elfolyik.
A végén karikázd bele a virslit, annak két perc elég. A tojásokat a legvégén kell ráütni, egy tányérban verd fel lazán villával, úgy tedd bele. Süsd meg benne a tojást, és kész is.
Melegíteni simán lehet, de azt is megteheted, hogy elteszed a hűtőbe tojás nélkül, és csak melegítéskor kevered bele a kissé felvert tojásokat.
Kár, hogy felpontoztad azt is, aki a kutyájának adná...
Vannak kifejezett finom, minőségi virslik is.
A lecsót már kitárgyaltátok, tényleg nagyon jó ötlet, és tésztával gazdaságos, finom is.
De, ha mégsem akarnál azt, szépen bevagdalod a virsliket ferdén éles késsel,( kb 1 mm-nyire) akár mindkét irányból és kevés zsiradékon átforgatva megsütöd. Nagyon mutatós lesz. csinálhatsz mellé pár tükörtojást is, ha lenne krumpli egy kis sült krumpli vagy krumplipüré nagyon menne hozzá. Ha nincs, akkor puha kenyér.
Paprika-paradicsomból egy friss tavaszi saláta.
Miért is lettem lenullázva ? Normális választ adtam, nem úgy, mint aki a kérdező alapanyagát a kutyájának adná.
nyilván őfelsége nyomott fel, mert én nem adtam volna neki egy huncut pontot sem.
Nem ártana gondolkodni, mielőtt kutyaeledelnek minősítenénk más főznivalóját.
Nekünk virsliből a nagy kedvencünk:
Csinálok egy kelt tésztát. Csak úgy saccra a hozzávalókat, kevés élesztővel, nem sokáig kelesztve. Kis korongokat nyújtok belőle, csak úgy kézzel, gyorsan. megkenem mustárral/ketchuppal/majonézzel, ízlés kérdése, rá a virsli, szelet paradicsom, szelet paprika, sajt, felhajtom, és mehet a sütőbe. Gyorsan megsül, és nagyon finom.
Összességében megcsinálni sem sok idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!