Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az normális, hogy csirkecombna...

Az normális, hogy csirkecombnak sütés után kb 60% a tömege?

Figyelt kérdés
Sütöttem csirkecombot és alig maradt belőle valami :D

2016. máj. 17. 21:02
 1/9 anonim ***** válasza:
62%
Ha hirtelen hízlalt, tápos csirke, akkor igen, lehetséges.
2016. máj. 17. 21:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
45%
Nem mindegy ám, hogy 6 hét alatt felpumpált csirkét sütsz, vagy két évet a kertben kapirgált. Én, a falusi, tanyasi, 4-5 éveseket szeretem.
2016. máj. 17. 21:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Mert akkor így még a tápanyag tartalom sem annyi amennyinek kellene lenni. Abban a hitben vagyok hogy megeszek 20g fehérjét azt közben lehet 10g :D Az a nem mind1.
2016. máj. 17. 21:21
 4/9 anonim ***** válasza:
62%
ahogy vesszük. a jelenkori tartástechnológia és nevelés mellett sajnos normális. háztájiban ilyen eset teljesen kizárt, tehát nem normális.
2016. máj. 17. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
85%

2-es félre értelmezi. a csirke az háztájiban is csirke - tehát 1 évnél fiatalabb /nőstény: jérce, hím: kappan/. persze ott nyilván nem 6 hét alatt hízlalják fel, hanem pár hónap alatt, és nem táppal, hanem pl kukoricadarával. ami egy évesnél idősebb az már tyúk vagy kakas. rántani, sütni a csirke jó. levesnek, pörinek a tyúk vagy a kakas.


abban viszont maximálisan igaza van, hogy ha már idősebb, akkor aztán "vén trottyos" legyen, mert annak van ám íze :)

2016. máj. 17. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
45%
Felfújt csirke, ez ilyen. A normális, háztáji csirke nem így működik.
2016. máj. 17. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
81%
A kalória és egyéb táblázatokban a gyorshízlalt állatra vonatkoztatva vannak megadva a tápanyagok - és a nyers hús súlyát kell mérni.
2016. máj. 17. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
47%
Sütéskor minden étel veszít a súlyából. Helyes konyhatechnikával ilyen mértékű súlyvesztés még „gyors érlelésű” csirkénél is sok.
2016. máj. 17. 23:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Persze, az ember 70 százaléka víz, a csirkénél miért lenne másképp? Akár 30 százalék is lehet a tömege, ha sikerül tapló szárazra sütnöd.


Ha a súlya 40 százalékát elveszítette, akkor valószínűleg túlsütötted, rossz volt a technikád, túl sok vizet veszített az étel. Sütés közben ügyelni kell arra, hogy a hús minél több nedvességet megtartson, ne száradjon ki.

2016. máj. 18. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!