Hogyan lehet úgy sütőben húst sütni, hogy ne fröcskölje tele a sütő belsejét zsírral sülés közben?
Most vettünk egy gyönyörű új sütőt és nem akarom, hogy úgy nézzen ki, mint a régi.
Ha tepsiben sütök sült csirkét, hekket például, tök mindegy mennyi olajat és vagy vizet rakok alá, a kisülő hússzaft mindig serceg és spriccel minden irányban.
Hogyan lehet ezt elkerülni?
Esetleg fedjem be az egészet alufóliával és tegyek rá lyukakat?
Vagy sütőzacskóban csináljam?
Néztem olyan edényt, aminek lyukacsos vagy fémhálós szita lenne a tetején, hogy visszafogja a kifröccsenést, de nem lehet kapni sehol.
Ti hogyan oldjátok meg?
Ha vizet raksz valami alá eleve le kell fedni, különben nem tölti be a funkcióját (párolás).
Fedd le alufóliával vagy a tepsi hozzávaló fedőjével; ha elfőtte a levét pedig rápiríthatsz, már nem fog fröcskölni.
Igen, a lefedés akármivel, jénait a tetejével, ha van, tepsit fóliával, de a sütőzacskó is tökéletes megoldás.
Na meg egy gyors áttörlése a sütőnek, kihűlés után nem árt.
Mindent sütőzacskóban sütök.
Isteni lesz, szaftos, és tiszta marad a sütő. Az egyik legjobb találmány! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!