Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Honnan tudhatom, hogy ami van...

Honnan tudhatom, hogy ami van jénai tálunk hóálló?

Figyelt kérdés

Pár éve kapta anyukám szülinapjára, de úgy emlékszem hőálló, de nem vagyok 100%-ban biztos, az alján nincs jelzés. Eléggé vastag, nehéz, fedeles.

Ha berakom a sütőbe az mennyire járna nagy bajjal? :)

2016. febr. 25. 17:52
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez nagyon hőállónak hangzik! :)
2016. febr. 25. 17:55
 2/9 A kérdező kommentje:

:)

Próba szerencse, csak egy picit tartok tőle.

2016. febr. 25. 17:56
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy hőálló.

Csak ne hűtsd gyorsan.

Ha kiveszed a sütőből, száraz (és vastag) konyharuhával vedd ki, és magától hűljön ki szépen lassan.

Nehogy (hideg)víz érje, vagy bármilyen hirtelen extra hideg.

2016. febr. 25. 18:02
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2016. febr. 25. 18:03
 5/9 anonim ***** válasza:
Jénai üveg definíció szerint hőálló...kérdés inkább az, hogy jénai-e az üvegtálad...
2016. febr. 25. 18:09
 6/9 anonim ***** válasza:
Illetve ne rakd előmelegített sütőbe, azt se szereti.
2016. febr. 25. 18:51
 7/9 anonim ***** válasza:

1. vagyok

Én bekockáztattam, beraktam a 220 fokos sütőbe. Semmi baja nem lett.

2016. febr. 25. 19:38
 8/9 anonim ***** válasza:

Hogy Jénából való -e az nem valószínű. De az elnevezés maradt jénai, a (régen kissé sárgás színű )hőálló edények, tálak, sütőtálak (többnyire fedéllel együtt ) neve. Már í francia pyrex tálak is nagyon régiek, és víztiszta színűek. Ezek már könnyebbek voltak a "jénainál "

Szerintem nyugodtan lehet a régieket is használni, olyant ma sem gyártanak, ami sütőbe való, de nem hőálló.

Kiválóan lehet bennük édeset-sósat , szóval bármit sütni, de tényleg vigyázni kell, hogy hidegre ne tegyük. kivéve a sütőből egy kettéhajtott konyharuhára téve nem történhet "ősrobbanás "

Egy kis történet, anno 50 éve, amikor ment az angyal kalandjai.Anyósom feltette a pörköltet egy ilyen sárga jénaiba, majd leült angyalt nézni.

mentünk haza és éktelen bűz a lépcsőházban...

Szegénykém megfeledkezett a pörköltről a filmnézés közben, és amikor észrevette, hogy szénné égett, gyorsan beletette a fürdőkádba...:/

na akkor (is ) történt az ősrobbanás, a jénai edény 100 fele repült, szerencsére apró darabokban.

Hát ez csak egy emlék, de sosem felejtem el.

2016. febr. 25. 19:46
 9/9 A kérdező kommentje:

Anno jénai tálként lett véve.

Reméljük a mákos guba a tálban marad és nem a sütőben. :)

2016. febr. 26. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!