Sertéscombot szeretnék egyben sütni jénaiban . Mire kell vigyáznom, hogy ne törjön szét a jénai?
Vízzel csak óvatosan! Én már törtem el jénait... Igaz az nem a sütőben volt, hanem fent a lángon kevertem benne valamit. És direkt jó meleg vízzel öntöttem fel, nehogy... de mégis széttört, úgy látszik az is hideg volt éppen neki...
A sütő egy fokkal jobb lehet, mert nincs közvetlen alatta a láng. De én már nem csinálok ilyen felöntős dolgot jénaiban... :)
Javaslatom:
-Takard le alufóliával amit sütsz, hogy ne párologjon olyan hamar és ne száradjon ki a hús, s csak a végén szedd le és süsd még fólia nélkül...
-Vagy ha nem takarod le és inkább felöntenéd, akkor felöntés előtt vedd ki néhány percre a sütőből, hogy lehűljön a jénai, s csak ezután öntsd fel kis adagokban és meleg vízzel, úgy nem lesz baj...
Én is ki be pakoltam a jénait, ha abban sütöttem a húst. Mindig várni kellett, hogy hűljön valamennyire, hogy egy kis vizet adjak hozzá, főleg az egybesültnél kell többször is pótolni. aztán meguntam és nem használok csak tepsit, zománcosat vagy teflonosat alufóliával.
az elmúlt hétvégén pedig egy másfél kilós tarját egyben sütöttem egy mélyebb duplaaljú inox serpenyőben, fent a gázon, és sokkal jobban sikerült, mint eddig bármi másban.
nem égettem meg a kezem, többet és könnyeben tudtam megforgatni, a vizet pótolni. Köröskörül szép piros lett, belül omlósan puha. szóval azt hiszem ennél a változatnál maradok.Persze ez csak egy példa, a jénai is megfelel, de több figyelmet igényel.
Jénait viszont szívesen használom rakottasokhoz, amit csak bedug az ember a sütőbe és nem kell vele sokat foglalkozni.Ekkor is vastag konyharuhára teszem hűlni, mert a hideg konyhapultot nem szereti a jénai.
Az nem a legjobb ötlet, hogy jól felöntötted vízzel. Igaz egy darabog nem lesz gondod vele, de nem is lesz az igazi finom sült hús. Apránként kell a vizet adagolni mindenhez,ezért is macerásabb a jénai.
Reméljük, hogy azért nem annyi vízzel öntötted fel, hogy főtt hús legyen belőle.
Ha mégis, inkább az első megfordításnál kanalazz le belőle, és később azzal pótold részletekben, mindig amikor már csak zsír van a hús alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!