Milyen ize van a csalannak?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Koszonom a gyors valaszt :) dehooogy kostolom nyersen :)
vegig szeretnem fozni a szakacskonyvem, es nem tudtam, mivel helyettesitsem (nalunk nincs csalan). Veszek akkor helyette egy kis csomag soskat (nem szeretem, de a recept egesz baratsagos).
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Csalán mindenhol van :), nézz körül alaposan a környezetben,kertekben, erdőszéleken, de még a panelok tövében lévő kis zöld területen is fel veti a fejét.vagy tégy egy kirándulást, és biztosan fogsz vele találkozni. Szinte kiirthatatlan. Arra figyelj, ha szedsz, hogy ne főút melletti poros-kipufogógázos területen szedj.Nagyon sok áldásos hatása van, - vértisztító, vérnyomáscsökkentő- csak, hogy a legismertebbeket írjam.
Leszedni sem ördöngősség, egy kesztyűben kell fentről lefelé haladva lecsipkedni a leveleket, és a másik kezünkbe egymásra tenni.Megmosni, és lehet is főzni akár levesnek, akár teának. gyógynövény mivoltából érdemes a leveleket szellős helyen kiszárítani, majd, összemorzsolva
sötét üvegekben tárolni, persze ezeket a téli hónapokra kell tartalékolni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Sem a sóska, sem a spenót nem váltja ki a csalánt.
A kérdésed a csalánra irányult, hát ezek egyike sem hasonlít rá.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Miért kell kötekedni ?
A dédimama rendszeresen főzött csalánlevest, de önmagában nem volt semmihez hasonlítható íze, de meg kellett enni...
kisgyerekként a legnagyobb bajunk az volt vele, hogy néhány levéltetű is úszkált rajta, mert szegény rosszul látott már.
Tejföllel, vagy egy kis ecettel már egészen ehető volt, vagyis valamivel savanyítani kellett.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!