Tényleg nehéz a pogácsasütés?
Szerintem nem.
Én kitaláltam, hogy egy halat ábrázoló tortát fogok készíteni, ugyanúgy lehurrogtak, hogy nem fog menni meg nem vagyok cukrász. Megpróbáltam és sikerült.
Amúgy sem veszíthetsz sokat, csak a hozzávalók árát, de még ha nem is sikerül, tapasztalatokat szerzel, ezért a következő jobban fog sikerülni.
Milyen segítségre gondoltak? Tartanak, hogy össze ne essél, vagy takarítanak utánad?:)
Gyakorolni, kísérletezni kell:) Különben, 80 évesen sem fogsz bele:)
Ezt nem lehet így megmondani. Ahogy az ételek nehézsége is emberfüggő. Nekem a lekvárosgombóc nagyságrendekkel könnyebb volt, mint a tejbegríz, ez utóbbit sosem tanultam meg, ott túl sokat számítanak az arányok, amikkel nem bíbelődtem :D
Anyám, aki amúgy jól főzött, évtizedekig nem tudott jó pogácsát sütni, de tuti van, akinek elsőre megy.
Én gyerekkoromban nem tudtam sütni, látványosan elrontottam mindig. Évtizedekig hanyagoltam, aztán könnyen ment. Fura dolgok ezek.
Én tuti belevágnék s bíznék magamban :)
Szerintem is vágj bele, mindent a recept szerint csinálj,és menni fog. Lehet, hogy elsőre nem lesznek olyanok, hogy kiállításra lehetne vinni, de nem is a cél.
Én is pont töpörtyűs pogival kezdtem anno, olyan kemény lett, hogy még a kutya is vicsorgott rá :)Persze olyan nagy bakit követtem el, hogy anyukámnak ,mikor elmeséltem égnek állt szegénynek a haja.
Lövésem sem volt, mi az, hogy az élesztőt felfuttatni. fogtam és szépen a tejjel felforraltam. gondoltam, mikor már majdnem kifut, akkor jó...Azóta sok év eltelt, és megtanultam rendes kelt tésztát csinálni, és a pogácsáim is finomak már.
Szóval ne add fel, állj neki bátran.
Sok sikert.
Ezt csakis úgy tudhatod meg, ha nekivágsz és kipróbálod... majd rájössz, hogy valóban egy nem nagy mutatványról van szó. :D
Nagyon egyszerű elkészíteni, persze vannak apróságok, amikre figyelni kell. De ha többször készíted, akkor legközelebb már tudni fogod, hogy mikor mire kell figyelni. Vagyis rutint csak úgy szerezhetsz, ha folyamatosan gyakorolsz. De ennek ellenére az is benne van a képben, hogy elsőre minden tökéletesen menni fog. :)
Nagyon köszönöm mindenkinek a biztatást, az élesztő felfuttatását először én is furcsállottam, de utána néztem, és így már mindent értek, hogy mi fán terem :D
Drukkoljatok, hogy legalább az íze jó legyen, hál' égnek barátom nem túl finnyás, és mindig mondja, hogy amihez én hozzáérek, az arannyá válik. :)
Majd jelentkezem a fejleményekkel! :D
Gratulálok :D
Mi kenyeret sütöttünk ma (sok éve kerülöm a glutént, ezt is a párom enné, ha nem lenne olyan finom), én a saját kis részembe tettem zsiradékot és megkentem tojással, olyan pogácsás lett, pedig nem is az volt cél... Máskor lesz benne krumpli és kókusztej, egész jó pogácsa lesz :D Bár ezt is ettem jóllakottan is, de ez még kicsit kenyérszerűbb volt.
Úgyhogy a pogácsasütést jelenleg főleg nem tartom nehéznek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!