Kolbászkrém, ételek sütni való kolbászból?
Disznóvágás után kaptunk egy jó nagy adag sütni való, házi kolbászt.
Azon morfondírozom, hogyan használhatnám fel sokoldalúan, nem szeretnék megragadni a hagyományos sült kolbásznál, annál azért nagyobb mennyiség...
Egyik megoldásként a kolbászkrém jutott eszembe, de nyers kolbászból még sosem csináltam, hogy lenne érdemes hozzákezdeni?
Ezen felül lenne valakinek valami tuti receptje, hogyan lehetne elfőzni? :)
Elöször is a disznótorost minden további nélkül le lehet pár hónapra fagyasztani, akkor a nagy mennyiség nem probléma.
Kolbászkrémet nyers kolbászból nem lehet készíteni, mert gyakorlatilag nyers hús, ami hökezelés nélkül nem fogyasztható.
Viszont - ahogy az elözö írta, mégha igen primitív stílusban is -,jó töltelékeknek (nemcska káposztába, bármilyen zöldségbe), fasirtnak, rakott ételekbe (elötte átpirítva).
Csinálj töltött krumplit. Héjában főtt krumplit vágj félbe, kissé vájd ki, a aljából is egy kicsit vágj le (ne billegjen ) a kivájt krumplit keverd össze kolbászhússal és kissé púposan töltsd meg a fél krumplikat.
zsiradékkal kikent tepsibe/ jénaiba rakd sorba, és süsd meg. amikor már a hús is átsült (tűpróba ), akkor szórd meg bőven reszeltsajttal, és told vissza a sajt ráolvadásáig a sütőbe.
Savanyúsággal, vagy friss tavaszi vegyes salátával finom ebéd vagy vacsora.
Előre is elkészíthető, és amikor szükséges, akkor lehet megkezdeni a sütését.
- Fasírtnak, akár gombócban, akár stefániának
- Rakott káposztához
- Spencer-féle hagymás babhoz sonka helyett (nekem bejött!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!