Igaz az, hogy az erdei gombát órákig kell főzni?
10-eshez kiegészítés: és ott sem halálos mérgekről van, hanem olyanokról, amelyek kisebb rosszullétet, hasmenést okozhatnak. Van olyan gomba is, amihez szeszest italt nem szabad inni, mert felviszi úgy nagyon a vérnyomást.
Egy gyilkos galóca 3 napi főzés után is ölni fog.
Lehet, hogy sőt biztos, hogy van ilyen.De köszönöm én nem kérek ilyen gombából, még, ha sokáig főzve "kimegy " belőlük a toxikus anyag, akkor sem.
Annyi finom, biztonsággal ehető gomba van, hogy a fene főzné órákig egy félig-meddig megiscsak méreget tartalmazó
fajtáját (mert mondjuk ingyen van az erdőből... )
Vannak mérgező gombák, amik főzve is azok maradnak.
Vannak nyersen enyhén mérgezőek, amik remek gombák, csak minimum 20 percen át kell főzni őket.
S van egy csomó nem mérgező gomba, némelyik pedig még nyersen is fogyasztható...
(S van mérgező, amit egyesek megesznek, s amiben sok hónap aszalva tárolás alatt lebomlanak a mérgező anyagok, meg van varázsgomba, amiben pont az a lényeg, hogy hallucinogén... Bámulatosak a gombák, no.)
Sok erdei gombát ettem már, egyiket sem főztem órákig. A gyűrűs tuskót rendesen meg kell főzni, de némelyik, kicsit sem mérgező gombát csak 2 percig szórakoztattam a hagymával a rántottába...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!