Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Igaz az, hogy az erdei gombát...

Igaz az, hogy az erdei gombát órákig kell főzni?

Figyelt kérdés

2016. ápr. 8. 11:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

10-eshez kiegészítés: és ott sem halálos mérgekről van, hanem olyanokról, amelyek kisebb rosszullétet, hasmenést okozhatnak. Van olyan gomba is, amihez szeszest italt nem szabad inni, mert felviszi úgy nagyon a vérnyomást.

Egy gyilkos galóca 3 napi főzés után is ölni fog.

2016. ápr. 8. 14:04
 12/18 anonim ***** válasza:
63%

Lehet, hogy sőt biztos, hogy van ilyen.De köszönöm én nem kérek ilyen gombából, még, ha sokáig főzve "kimegy " belőlük a toxikus anyag, akkor sem.

Annyi finom, biztonsággal ehető gomba van, hogy a fene főzné órákig egy félig-meddig megiscsak méreget tartalmazó

fajtáját (mert mondjuk ingyen van az erdőből... )

2016. ápr. 8. 17:07
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Vannak mérgező gombák, amik főzve is azok maradnak.

Vannak nyersen enyhén mérgezőek, amik remek gombák, csak minimum 20 percen át kell főzni őket.

S van egy csomó nem mérgező gomba, némelyik pedig még nyersen is fogyasztható...

(S van mérgező, amit egyesek megesznek, s amiben sok hónap aszalva tárolás alatt lebomlanak a mérgező anyagok, meg van varázsgomba, amiben pont az a lényeg, hogy hallucinogén... Bámulatosak a gombák, no.)

Sok erdei gombát ettem már, egyiket sem főztem órákig. A gyűrűs tuskót rendesen meg kell főzni, de némelyik, kicsit sem mérgező gombát csak 2 percig szórakoztattam a hagymával a rántottába...

2016. ápr. 8. 17:17
 14/18 anonim ***** válasza:
59%
#12: Errefelé nincs sok gomba, illetve én nem találok, de a bőséggel megtalálható gyűrűs tuskó az egyik legfinomabb a környéken :) Pörköltnek kiváló. 25 perc hőkezelést írnak, mert nyersen mérgező. Az nem sok idő s nekem nagyon jól bevált ez a gomba.
2016. ápr. 8. 17:21
 15/18 anonim ***** válasza:
64%
Megjegyzem, a bab is mérgező nyersen, mégis sokan eszik.
2016. ápr. 8. 17:21
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
A gyűrűs tuskógomba NEM mérgező nyersen. Nem kellene félrevezetni senkit. Gyomorpanaszokat okozhat.
2016. ápr. 8. 22:52
 17/18 acelsziv ***** válasza:
100%
15: Még jó, hogy a borsó nem az :) nyamm
2016. ápr. 9. 13:53
 18/18 anonim ***** válasza:
74%
Van, amiknek hőre bimlik a toxinja pl. Sárga gévagomba, amit 20 percig kell ehhez párolni. Egyről tudok, amit főzni szoktak: a májgomba. Kb. 30-40 percet kell főzni, hogy a csersav kioldódjon belőle. Aztán pont úgy elkészíthető, mint a resztelt máj.
2016. ápr. 10. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!