Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Igaz az, hogy az erdei gombát...

Igaz az, hogy az erdei gombát órákig kell főzni?

Figyelt kérdés

2016. ápr. 8. 11:29
1 2
 1/18 acelsziv ***** válasza:
100%
nem. Ki mondta ezt neked? Addig kell főzni amíg jó nem lesz. Egy gombapöri fél óra alatt megvan.
2016. ápr. 8. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem, sőt, főzni nem illik, csak párolni, ha igazán finomat akarsz (levesnek persze igen.) Saját levében, max minimális vzpótlással megpuhul 25-30 perc alatt.
2016. ápr. 8. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ezt hol hallottad? A legtöbb gombaféle 10 perc alatt átsül, a nagyobb, vaskosabb gombafajtáknak sem kell több 15-20 percnél. Elsősorban a méretüktől függ és a fajtától, más ugye egy vargánya meg egy rókagomba, de az időbeni különbség általában elenyésző.
2016. ápr. 8. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 A kérdező kommentje:
Az anyósom ezt állítja. Azt mondja, csak úgy pusztulnak el a benne lévő méreganyagok. Dehát nem mérges gombát szedtünk!
2016. ápr. 8. 11:43
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Pont ugyanannyi méreganyag van benne, mint a bolti, pincében termesztett csiperkében.:-) Ha nem vizsgáltattátok meg, és csak halvány esély is van arra, hogy mérges is van közte, akkor viszont inkább dobjátok ki, a főzés ezen nem segít.
2016. ápr. 8. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Sok ostobaság él az emberek fejében. Ez az egyik, a megfeketedő (nem jut eszembe milyen fém) kanál a másik, stb.


Erdei gombából kétfélét lehet kapni. Termesztettet, s valóban erdőben, kézzel szedett gombot. A boltokban csak termesztett kapható. Piacokon már lehet erdőben szedett. Annak elvileg ellenőrzöttnek kell lennie.


Ismerőstől kapottban soha ne bízz! Soha! Ha te szeded, s van nagyon megalapozott tudásod, s semmi kétség sincs, akkor is jobb, ha megnézeted hivatalos vizsgálóhelyen.

Ne lepődj meg, ha egy tíz kilós szatyorban talál egy pici rosszat, kidobja az egészet. Nincs kegyelem! Gyilkos galóca üzembiztosan öl, akkor is ha a kondérnyi pöribe csak egy morzsa kerül.


A főzésről, párolásról írtak már, csak megerősíteni tudom. Egyikben sincs olyan méreg, amit főzéssel ártalmatlanná lehetne tenni.

2016. ápr. 8. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 anonim ***** válasza:
68%

Néha én is hozzájutok erdei, illetve nem termesztett gombához, és semmivel sem kell tovább főzni, mint a boltban vásároltat.

A toxin pedig toxin ! Sülve-főve benne marad, ha mérgező a gomba , így az állítás, hogy tovább kell főzni az erdeit, meglehetősen sántít.

2016. ápr. 8. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 acelsziv ***** válasza:
62%
Vannak olyan gombák,amelyek nyersen mérgezőek, de olyan toxin van bennük, ami hő hatására lebomlik. Ezeket ismerni kell és persze tovább is kell őket főzni.
2016. ápr. 8. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 A kérdező kommentje:
Ahogy a 8-as mondja, ezt olvastam egy gombákról szóló könyvben!
2016. ápr. 8. 13:44
 10/18 acelsziv ***** válasza:
90%
De ez csak a megadott gombákra igaz és ott azt is leírják, hogy meddig kell őket főzni. Egy vargánya, vagy laskagomba ami nem mérgező nem igényel sok főzést, mert minden íze elmegy és az állaga sem lesz jó.
2016. ápr. 8. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!