Igaz az, hogy az erdei gombát órákig kell főzni?
Sok ostobaság él az emberek fejében. Ez az egyik, a megfeketedő (nem jut eszembe milyen fém) kanál a másik, stb.
Erdei gombából kétfélét lehet kapni. Termesztettet, s valóban erdőben, kézzel szedett gombot. A boltokban csak termesztett kapható. Piacokon már lehet erdőben szedett. Annak elvileg ellenőrzöttnek kell lennie.
Ismerőstől kapottban soha ne bízz! Soha! Ha te szeded, s van nagyon megalapozott tudásod, s semmi kétség sincs, akkor is jobb, ha megnézeted hivatalos vizsgálóhelyen.
Ne lepődj meg, ha egy tíz kilós szatyorban talál egy pici rosszat, kidobja az egészet. Nincs kegyelem! Gyilkos galóca üzembiztosan öl, akkor is ha a kondérnyi pöribe csak egy morzsa kerül.
A főzésről, párolásról írtak már, csak megerősíteni tudom. Egyikben sincs olyan méreg, amit főzéssel ártalmatlanná lehetne tenni.
Néha én is hozzájutok erdei, illetve nem termesztett gombához, és semmivel sem kell tovább főzni, mint a boltban vásároltat.
A toxin pedig toxin ! Sülve-főve benne marad, ha mérgező a gomba , így az állítás, hogy tovább kell főzni az erdeit, meglehetősen sántít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!