Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit szolgálhatnék fel egy...

Mit szolgálhatnék fel egy kerti partin?

Figyelt kérdés
Nyáron (a nagy melegben) lesz egy 50 fős kerti partink, ahol megünnepeljük a kislányom 1 születésnapját. (Lényegtelen miért, nekünk fontos! ) Felnőttek leszünk, nem gyerekek. Mien ételeket ajánlotok? Melegen tartani az ételt nem igazán lesz rá módom ennyi főnél, és félek attól is hogy a meleg árt bizonyos ételeknek. .. Várom az ötleteket! Előre is köszönöm!

#étel #kerti parti #melegben étel
2016. márc. 31. 13:11
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Hidegtál is jó ötlet, ha van sok helyed a hűtőben. Elötte napon mindenk meg lehet csinálni. Reggel csak szeletelni kell a húsokat és felrakni a pecsennyés tálakra. Többféle salátát kell készíteni, azt ia előzőnap. Így a vendégekkel is tudsz foglalkozni. Mindenki maga szolgálja ki magát.
2016. márc. 31. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Mi nem grillezni szoktunk, hanem tárcsán sütni. Ugyanúgy pácolt husikkal dolgozunk, csak gyorsabban megsül. Szoktunk még az olajba dobni kis hagymákat, újkrumplit, kis bacont. Isteni szokott lenni. Mellé saláta, ha sok ember van, akár csináld-magad módon, mert van aki pl nem szereti a hagymár, vagy paradicsomot, retket, így mindenki azt tesz bele magának amit akar, emellé 2-3 féle salátaöntet. Illetve csinálhatsz még hidegsalátát is, babsalátát, esetleg franciát. Hideg kajának még lehet sonkatekercset is csinálni, de azt nem kéne nagyon napoztatni, inkább a konyhában szervíroznám.
2016. márc. 31. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

50 főt vendégül látni nem gyerekjáték. Én 30 főt láttam vendégül, de kizárólag hidegtálas készítményekkel, mindent én csináltam, szerencsére van két nagy hűtőnk is.

A testvéremnél ugyanennyi főre besegítettem, leutánoztuk az enyémet, már volt tapasztalatom.

Sokkal kényelmesebb és megbízhatóbb a hideg étel nyáron, mint főzni, bár a bogrács természetesen kivétel, abból általában ki is fogy a kaja, a maradékot el lehet tenni esetleg a fagyóba.

A hidegtál ugyan munkaigényes, de hálás dolog, rengeteg variációban készíthető. A kinálás természtesen svédasztal módra, a vendéglátónak így is sok dolga lesz.

Ja és partykellékekkel (papír/műa. tányérok, poharak villák stb,) a mosogatás sem gond.

2016. márc. 31. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Grill húsok:

-pulykamell

-csirkemell

-tarja

-karaj

-szűzérme

(vagy bármilyen más hús amit szerettek, nálunk mindig van szárazabb és szaftosabb is, hogy mindenkinek legyen a fogára való.)


Grillkolbász/virsli


Grillezett zöldségek:

-hagyma

-cukkini

-gomba

-kukorica

-héjában sült krumpli


Vegyes saláta (paradicsom, jégsaláta, paprika, uborka vagy amit szerettek)


Italnak mi ásványvizet, üdítőket és sört szoktunk behűteni sütögetéshez.


Ha nem vagytok grillpártiak bográcsozni is lehet. Aztán pedig levezetésnek szalonnát sütni a tűznél.

2016. márc. 31. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

14-es

Mind szép amit leírsz, de 50 főre grillsütő nélkül hogy valósitsa meg ? Ipari grillsütő kellene ennyi főre !

2016. márc. 31. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi ember kiszolgálásához, leültetéséhez, jóllakatásához úgy is kell pár dolgot kölcsön kérni.

Sőt nem árt segítséget hívni, tesó, barátnő, sógornő stb.

Ha grilleznek, akkor lehet kölcsönkérni több kerti grillsütőt is, ha bográcsoznak legalább 2 db 30 lt-es kellene.

Ha svédasztal lesz, a legárnyékosabb helyen kell felállítani, egy un. sörpavilon alatt, tudjátok az a csíkos, négy oldalról nyitott. Lényeg az árnyékolás.

kerti bútorokat is kell beszerezni,(szomszédok, ismerősök ) és napernyővel kihelyezni a kertbe.

A hűtést is meg kell szervezni, lehet kérni kölcsön pár hűtőboxot jégakkukkal, és az üdítőt, sört azokban is lehet tárolni. persze, jó, ha egy normál hűtőben már kellőre lehűtöttük őket.

ha többféle saláta lesz (mert kell a hidegtálak mellé pl ), azokat érdemes kint az asztalon úgy tartani, hogy egy kisebb tálba, amire ráfér a salátás tál, tört jeget teszünk , így alulról egy darabig kiválóan hűti.

Jégkockából, egy jó blenderrel (turmix) simán lehet jeget aprítani.

Egy ilyen partynál érdemes némi dekorációra is gondolni.

Apró ötleteim vannak még a hidegtálakkal kapcsolatban, ha a kérdező szeretné, szívesen megírom, akár privátban is.

2016. ápr. 1. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

A leggyorsabb és legegyszerűbb bográcsban főzni valamit, de még ez is macera 50 emberre és jó nagy bogrács kell hozzá. Grill lehetetlen, igaza van annak a válaszolónak, aki azt írta, hogy grillsütővel 8 főre sem leget egyszerre megfelelő adagot készíteni. Sült hús készítéséhez szintén rengeteg idő kell, de a hidegtálakhoz szintén, amit ugye hűtőben kell tárolni.


Gyümölcsleveseket, gyümölcsös dolgokat még viszonylag könnyen el lehet készíteni ilyen nagy mennyiségben. Szeretek főzni, de 50 emberre nem állnék neki főzi, ha a bogrács nem lenne opció, elgondolkodnék a rendelésen is.

2016. ápr. 2. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Nagy melegben egy gyümölcsleves indításnak oké, majd a desszertek között egy jégbehűtött gyümölcssaláta is, de mindenki keresné, hogy mi van a leves és a desszert között ? ez a nagy kérdés:D

Még mindig azt mondom, vagy a klasszikus bográcsozás, vagy a munkaigényes, de látványos, a végén már kényelmes hidegtálas vendéglátás lenne a nyerő.

Még van ideje a kérdezőnek, reméljük jól dönt... :)

2016. ápr. 2. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!