Mit szolgálhatnék fel egy kerti partin?
50 főt vendégül látni nem gyerekjáték. Én 30 főt láttam vendégül, de kizárólag hidegtálas készítményekkel, mindent én csináltam, szerencsére van két nagy hűtőnk is.
A testvéremnél ugyanennyi főre besegítettem, leutánoztuk az enyémet, már volt tapasztalatom.
Sokkal kényelmesebb és megbízhatóbb a hideg étel nyáron, mint főzni, bár a bogrács természetesen kivétel, abból általában ki is fogy a kaja, a maradékot el lehet tenni esetleg a fagyóba.
A hidegtál ugyan munkaigényes, de hálás dolog, rengeteg variációban készíthető. A kinálás természtesen svédasztal módra, a vendéglátónak így is sok dolga lesz.
Ja és partykellékekkel (papír/műa. tányérok, poharak villák stb,) a mosogatás sem gond.
Grill húsok:
-pulykamell
-csirkemell
-tarja
-karaj
-szűzérme
(vagy bármilyen más hús amit szerettek, nálunk mindig van szárazabb és szaftosabb is, hogy mindenkinek legyen a fogára való.)
Grillkolbász/virsli
Grillezett zöldségek:
-hagyma
-cukkini
-gomba
-kukorica
-héjában sült krumpli
Vegyes saláta (paradicsom, jégsaláta, paprika, uborka vagy amit szerettek)
Italnak mi ásványvizet, üdítőket és sört szoktunk behűteni sütögetéshez.
Ha nem vagytok grillpártiak bográcsozni is lehet. Aztán pedig levezetésnek szalonnát sütni a tűznél.
14-es
Mind szép amit leírsz, de 50 főre grillsütő nélkül hogy valósitsa meg ? Ipari grillsütő kellene ennyi főre !
Ennyi ember kiszolgálásához, leültetéséhez, jóllakatásához úgy is kell pár dolgot kölcsön kérni.
Sőt nem árt segítséget hívni, tesó, barátnő, sógornő stb.
Ha grilleznek, akkor lehet kölcsönkérni több kerti grillsütőt is, ha bográcsoznak legalább 2 db 30 lt-es kellene.
Ha svédasztal lesz, a legárnyékosabb helyen kell felállítani, egy un. sörpavilon alatt, tudjátok az a csíkos, négy oldalról nyitott. Lényeg az árnyékolás.
kerti bútorokat is kell beszerezni,(szomszédok, ismerősök ) és napernyővel kihelyezni a kertbe.
A hűtést is meg kell szervezni, lehet kérni kölcsön pár hűtőboxot jégakkukkal, és az üdítőt, sört azokban is lehet tárolni. persze, jó, ha egy normál hűtőben már kellőre lehűtöttük őket.
ha többféle saláta lesz (mert kell a hidegtálak mellé pl ), azokat érdemes kint az asztalon úgy tartani, hogy egy kisebb tálba, amire ráfér a salátás tál, tört jeget teszünk , így alulról egy darabig kiválóan hűti.
Jégkockából, egy jó blenderrel (turmix) simán lehet jeget aprítani.
Egy ilyen partynál érdemes némi dekorációra is gondolni.
Apró ötleteim vannak még a hidegtálakkal kapcsolatban, ha a kérdező szeretné, szívesen megírom, akár privátban is.
A leggyorsabb és legegyszerűbb bográcsban főzni valamit, de még ez is macera 50 emberre és jó nagy bogrács kell hozzá. Grill lehetetlen, igaza van annak a válaszolónak, aki azt írta, hogy grillsütővel 8 főre sem leget egyszerre megfelelő adagot készíteni. Sült hús készítéséhez szintén rengeteg idő kell, de a hidegtálakhoz szintén, amit ugye hűtőben kell tárolni.
Gyümölcsleveseket, gyümölcsös dolgokat még viszonylag könnyen el lehet készíteni ilyen nagy mennyiségben. Szeretek főzni, de 50 emberre nem állnék neki főzi, ha a bogrács nem lenne opció, elgondolkodnék a rendelésen is.
Nagy melegben egy gyümölcsleves indításnak oké, majd a desszertek között egy jégbehűtött gyümölcssaláta is, de mindenki keresné, hogy mi van a leves és a desszert között ? ez a nagy kérdés:D
Még mindig azt mondom, vagy a klasszikus bográcsozás, vagy a munkaigényes, de látványos, a végén már kényelmes hidegtálas vendéglátás lenne a nyerő.
Még van ideje a kérdezőnek, reméljük jól dönt... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!