Hogyan sülhetett volna meg még jobban? Aprósüteményt majd hogyan?
Új kombinált tűzhelyünk van és teljesen zöldfülűek vagyunk.
Gázsütőnk volt eddig benne cseréppel, a sütik alja és az egyik fele már megégett, amíg a maradék még akár nyers maradt.
Az új sütőt 160 fokon előmelegítettük 10 percig, majd beraktuk a meggyes piskótát (öt tojásos, a mennyiség miatt). Alsó-felső - légkeverős. A használati utasítás az ilyen tésztákra fél órát javasol. Fél óra után megszúrtuk a sütit, nem volt jó. Kb. 40-45 perc múlva nem maradt a tűn semmi. Viszont a süti alja egy kicsit sületlen - nagyon minimálisan, de nem tökéletes mégse. A tepsi a 2. polcon volt.
A hőmérséklet legyen legközelebb magasabb, több ideig hagyjuk bent vagy az első polcot használjuk?
Húsvétra aprósütemény készül majd. Kb. 160 fok jó lesz arra is? Hány tepsit lehet egyszerre berakni, hogy egyenletesen süljenek a sütik?
Alig várom egyébként... végre nem olyan lesz, hogy az 1. adag szép, majd a 4. már majdnem égett....
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A receptekben meg szokták adni a sütési hüfokot is meg az idöt is.
De én a piskótát 180 fokon kezdtem volna sütni, a 160 túl kevés.
Az aprósütiket meg 180-200 fokon 12-15 percig sütöm.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Szépen megnőtt szerencsére.
Néztem recepteket még mielőtt beüzemeltük volna a készüléket.
Az a gond, hogy nekünk régi receptjeink vannak, hőfokot nem írnak, illetve Nagymamám az Anyukájától meg innen-onnan összeszedett receptjei.
Az interneten nehéz megtalálni őket, ha sikerül, a mennyiség tűnik nagyon másnak illetve ott is sok helyen csak hőfok van, vagy az se.
Jó, azzal tisztában vagyok, hogy ez is egy tanulási folyamat lesz, nem fog az első pár sütemény 100% minőségben készülni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
180 fokon sütöm a piskótát, nem kell légkeverés, mert kiszárítja, azt én csak akkor kapcsolom be, ha pirítani akarok valamit.
Az előmelegítést a legtöbb sütőnél addig kell csinálni, amíg ki nem alszik a lámpa, ami jelzi, hogy melegszik a sütő (mint a vasalónál), akkor már meleg. 10 perc szerintem nem elég. A gázsütőhöz képest a kombinált isten áldása egyébként.
Azóta sütöttünk sok mást is.
Mostmár inkább kb. 180 fok, alul-felül, légkeverés nélkül.
Egyre jobban kitapasztaljuk.
Köszönjük szépen az itteni segítségeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!