Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell elkészíteni a...

Hogyan kell elkészíteni a puncsmázat?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 3. 17:07
 1/3 anonim ***** válasza:
0%
Ezt úgy olvastam, hogy puncimázat. Mert arról tudom, hogy kell elkészíteni. :-DDD
2010. ápr. 3. 17:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
....és megszólal az intelligencia
2010. ápr. 3. 17:25
 3/3 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező,


én többféle elkészítési módot ismerem és ezeket már mind ki is próbáltam vagy puncskockán vagy tortán.

Írom őket:

Puncsmáz 1:

13 dkg porcukor 2 ek. rum 2 ek. vörösbor

Jól kikevered és a sütikre kened.


Puncsmáz 2:

20 dkg porcukor

fél citrom leve

málna v. meggylé

A hozzávalókat összefőzöd és a sütire öntöd. Dermedés előtt érdemes a szeleteket késsel "megjelölni".

Megjegyzés: A mázhoz a porcukrot annyi citromlével keverem össze, hogy nagyon sűrű legyen. Sokáig kell keverni, és csak apránként adom hozzá a citromlevet, nehogy túl folyós legyen.


Én ezt a két máz-receptet ismerem. Sajnos az a finom bolti puncs máz receptje nekem sincs meg.

Azért remélem, tudtam segíteni

Jó sütést kívánok! ?:-)


Ha találok esetleg még másikat is, azt is megírom.

2010. ápr. 9. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!