Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy csináljam meg a konzerves...

Hogy csináljam meg a konzerves babot?

Figyelt kérdés

Na szóval ne nézzetek hülyének légyszi, de hirtelen megkívántam a babot és találtam itthon konzerves fehér babot:D

Csak rakjam bele a lábosba és kb 10 percig főzzem?

Köszi a válaszokat előre is!:D


2016. márc. 15. 17:25
 1/9 anonim válasza:
100%

Én az "Aldis" konzervbabból így szoktam csinálni.

Saját recept de finom.


Babfőzelék (Konzerv babból)



Hozzávalók: 50dkg konzervbab

zsír

kis fej vöröshagyma (vagy vöröshagymakrém)

bors

pirospaprika

fokhagymakrém

őrölt babér

mustár

tejföl

egy evőkanál liszt



Elkészítés: A hozzávalókat már nem főzzük,mert a bab szétmegy!

Kis zsíron a hagymát megpirítjuk megsózzuk majd pirospaprikával

megszórjuk.

Felöntjük 1,5dl vízzel és a hagymát szétfőzzük.

Ha vöröshagymakrémmel készül, akkor nem kell.

Beleöntjük a babot és sóval,borssal,őrölt babérral fűszerezzük,

majd fokhagymakrémmel ízesítjük.

A lisztes tejfölbe belekeverjük a mustárt és az egészet összeforraljuk.

2016. márc. 15. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Milyen ízeket szeretsz. Babfőzelék, leves, babsalátalehet belőle.
2016. márc. 15. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Csinálj egy jó pörköltalapot ( a hagymát jól elfőzve ), ha van tegyél bele egy kis lecsót, a leöblített babot, és főzd össze. nem kell sokáig, mert a bab puha. ha van egy kis virsli, kolbászkarika is mehet bele.

Rizzsel, tésztával, tarhonyával, de akár magában kenyérrel is nagyon finom.

ha van csípőspaprikád otthon, ne hagyd ki belőle.

2016. márc. 15. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A konzervbabot nem kell főzni.

Én egyszerűen leszűröm, és mikor- mivel ( hangulattól)összekeverem salátának.

Pld. egy tonhalkonzervvel, némi fűszerrel, esetleg egy kis mustárral, vagy ketchuppal, reszelek bele kígyóuborkát. lehet belekeverni hagymát, most apróra vágott medvehagymát - de ehet üresen is.

Ha melegen szeretnéd, akkor csak egy tányérra öntöd, és berakod a mikróba 20 -30 mp-re.

Süthetsz hozzá virslit, kolbászt, grillezhetsz egy-egy hússzeletet...

2016. márc. 15. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Igy van, ahogy az utolsó mondja, nem kell főzni. Én meg szoktam melegiteni, és vajas pirítósra kenem. Isteni! Beans&toast:

[link]

2016. márc. 15. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

A babkonzervet nem kell főzni, már főzve van.

Ettől függetlenül így önmagában nem túl nagy az élvezeti értéke.

2016. márc. 15. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

# 5/6 Időpont ma 18:29


Ez jó ötlet!

Ki fogom próbálni.

2016. márc. 15. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
78%

Aki azt írta, hogy egy kicsit főzd össze, az az összetevőkre vonatkozik, és, hogy kellően átvehesse a konzerv bab az alapok ízét.

Senki nem gondolta azt, hogy a konzervbabot főzze szarrá a kérdező... Ennyi esze mindenkinek van alapból, hogy a konzervet már nem kell puhítani, de átalakítani, ízesíteni, felturbózni nem bűn.

2016. márc. 15. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ment a zöld!:)
2016. márc. 15. 21:13

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!