Hogy csináljam meg a konzerves babot?
Na szóval ne nézzetek hülyének légyszi, de hirtelen megkívántam a babot és találtam itthon konzerves fehér babot:D
Csak rakjam bele a lábosba és kb 10 percig főzzem?
Köszi a válaszokat előre is!:D
Én az "Aldis" konzervbabból így szoktam csinálni.
Saját recept de finom.
Babfőzelék (Konzerv babból)
Hozzávalók: 50dkg konzervbab
zsír
kis fej vöröshagyma (vagy vöröshagymakrém)
só
bors
pirospaprika
fokhagymakrém
őrölt babér
mustár
tejföl
egy evőkanál liszt
Elkészítés: A hozzávalókat már nem főzzük,mert a bab szétmegy!
Kis zsíron a hagymát megpirítjuk megsózzuk majd pirospaprikával
megszórjuk.
Felöntjük 1,5dl vízzel és a hagymát szétfőzzük.
Ha vöröshagymakrémmel készül, akkor nem kell.
Beleöntjük a babot és sóval,borssal,őrölt babérral fűszerezzük,
majd fokhagymakrémmel ízesítjük.
A lisztes tejfölbe belekeverjük a mustárt és az egészet összeforraljuk.
Csinálj egy jó pörköltalapot ( a hagymát jól elfőzve ), ha van tegyél bele egy kis lecsót, a leöblített babot, és főzd össze. nem kell sokáig, mert a bab puha. ha van egy kis virsli, kolbászkarika is mehet bele.
Rizzsel, tésztával, tarhonyával, de akár magában kenyérrel is nagyon finom.
ha van csípőspaprikád otthon, ne hagyd ki belőle.
A konzervbabot nem kell főzni.
Én egyszerűen leszűröm, és mikor- mivel ( hangulattól)összekeverem salátának.
Pld. egy tonhalkonzervvel, némi fűszerrel, esetleg egy kis mustárral, vagy ketchuppal, reszelek bele kígyóuborkát. lehet belekeverni hagymát, most apróra vágott medvehagymát - de ehet üresen is.
Ha melegen szeretnéd, akkor csak egy tányérra öntöd, és berakod a mikróba 20 -30 mp-re.
Süthetsz hozzá virslit, kolbászt, grillezhetsz egy-egy hússzeletet...
Igy van, ahogy az utolsó mondja, nem kell főzni. Én meg szoktam melegiteni, és vajas pirítósra kenem. Isteni! Beans&toast:
A babkonzervet nem kell főzni, már főzve van.
Ettől függetlenül így önmagában nem túl nagy az élvezeti értéke.
# 5/6 Időpont ma 18:29
Ez jó ötlet!
Ki fogom próbálni.
Aki azt írta, hogy egy kicsit főzd össze, az az összetevőkre vonatkozik, és, hogy kellően átvehesse a konzerv bab az alapok ízét.
Senki nem gondolta azt, hogy a konzervbabot főzze szarrá a kérdező... Ennyi esze mindenkinek van alapból, hogy a konzervet már nem kell puhítani, de átalakítani, ízesíteni, felturbózni nem bűn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!