Mivel tudnám kicsit enyhíteni a konzerves kókusztej erős kókusz ízét?
Habot vertem belőle süti tetejére, de igen kókusz íze van. Valamivel jó lenne lágyítani - tejre érzékeny vagyok (tejfehérjére is), így a tejes dolgok kilőve. Esetleg vanília aroma?
Köszi!
Kókusztejet nem lehet "csinálni".
A kókusztej a kókusz leve.
Pedig jogos, ne csodálkozz, hogy a kókusznak kókuszíze van. Bár én inkább csak édesnek érzem. A házi azért más, a kókuszkrémnek pl. átható, friss kókuszt idéző íze van, a kókuszreszelékből képzett kókusztejnek nem, ráadásul még diót is teszek bele... Azért érezhető a kókusz, ezzel szerintem nincs mit tenni (mivel én szinte mindig eszem kókuszt s szeretem is, nálam ez nem okoz gondot, meg is szokhattam).
A vanília nem rossz ötlet, az elég jellegzetes ízű, elnyomhat valamit a kókuszízből. Plusz habhoz is passzol. De ez már emberfüggő. Én aminek nem szeretem az ízét, azt kiérzem többszázszoros hígításban és agyonfűszerezve is.
Én is nagyon szeretem a kókuszt, sütök a lisztjével minden héten, csak mivel habtejszínt nem ehetek, valamivel helyettesítenem kell a sütik tetején a tejszínhabot. Ez jó megoldás lehet, állagra nagyon jó, de pl egy gesztenyés süti ízét teljesen elnyomja a kókusz.
Ahogy a kókuszzsírnak egyáltalán nincs kókuszíze (nem a szűz k.olajról beszélek), úgy el tudom képzelni, hogy ebből is létezhet már olyan verzió, aminek nincs ilyen erőteljes kókusz íze.
Ez konzerves tej volt, a dobozos egy fokkal jobb, de drágább is sajnos. (Cocomas)
Mondom, hogy hozzáértő :))))
"Kókusztejet nem lehet "csinálni".
A kókusztej a kókusz leve."
Azért a narancs leve meg a kókusz leve teljesen más tészta. Bírom, mikor nulla tapasztalattal (tudással...) elkezd valaki okoskodni!
Tudod, mi a kókuszvíz?
Csak hogy tisztába legyél a dolgokkal:
Kókusztej: készíteni kell, mert nem "terem" csak úgy magától meg, nem tudod "kifejni" a kókuszból - úgy, mint a tejet a tehénből.
A kókusztej úgy készül, hogy a kókusz húsát némi levével összedarálják, krémesítik. Azért tej, mert benne van a zsír is.
A kókuszvíz az, ami akkor folyik ki, amikor kettényitsz egy kókuszdiót.
Én nem kötekedni szeretnék (úgy, mint te...), hanem volt egy kérdésem, amit csak az ért meg, aki nem eheti meg a tejszínhabot, és valamivel próbálja helyettesíteni (nem a növényi Hulala vacakkal), és ezért tapasztalatot cserél másokkal.
És akkor jön valaki, aki megmondja a tutit, és még le is idiótáz. Ez nagyon szép volt! Köszi a segítőkész hozzászólást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!