Mivel tudnám kicsit enyhíteni a konzerves kókusztej erős kókusz ízét?
Habot vertem belőle süti tetejére, de igen kókusz íze van. Valamivel jó lenne lágyítani - tejre érzékeny vagyok (tejfehérjére is), így a tejes dolgok kilőve. Esetleg vanília aroma?
Köszi!
Ezt nem gondoltam volna, hogy a gesztenyés süti ízét elnyomja a kókusz... Ezt lehet, hogy egyszer kipróbálom, a párom szereti a gesztenyét, én sosem szerettem, így sosincs nálunk ilyesmi (vehetne, de nem vesz, igaz, natúr gesztenyét nem is olyan egyszerű).
Bár tuti kiérezném a gesztenyeízt, hisz nem szeretem... De ettem már egészen kiváló gesztenyés ételt, amiben ugyan továbbra is taszított a gesztenyeíz, de attól még éreztem, hogy ez igazából finom. Na ha ezen még segít a kókusz, az biztató.
Habbá még sosem sikerült vernem a kókusztejet vagy kókuszkrémet, igaz, túl sokszor nem próbáltam.
Direkt kókuszíz-mérséklő technológiával készült kókusztejről még nem hallottam, max. a különböző fajtákkal lehet játszani (már írtam, hogy a sajátom sokkal kevésbé friss kókuszízű, mint a cocomasból hígított, úgyhogy van azért különbség. de még a kókuszreszelékek sem egyformák).
Igen! Ha nem szereted a gesztenyét (legalábbis intenzíven nem), akkor egész bátran próbáld ki! Én egy sima Lidl-ben vásárolt konzerv kókusztejet tettem be hűtőbe - 40 perc sima hűtő, majd kb. 10-15 perc mélyhűtő. Mikor kiveszed, eléggé egyben van, de villával ki lehet szedni, és szétnyomkodni. Utána habverő, és nem is kell bele semmi fixáló, masszív hab lesz belőle. Csak nagyon kókusz ízű :)
A Cocomas is habbá verhető így, csak abba tapasztalataim szerint kell bele habfixáló, vagy Zselatin (fix).
Dehogy arra, az egy emberi fogyasztásra alkalmatlan műanyag.
Magtejszínek alkalmasak a tejszín helyettesítésére: zab, szója, rizs... Nyilván valamilyen fixálót is kell hozzáadni, de azt is lehet normálisat kapni, vagy csak szimplán zselatinnal. Ha vegán vagy, akkor pl. agar-agarral. (és van rengeteg növényi zselésítő)
Növényi tejszínek:
- Alnatura bio szójakrém (dm-ben kapható, tejszínt helyettesítő) habfixáló hozzáadásával habbá verhető
Rengeteg az alternatíva a tejszínhelyettesítésre
Köszönöm a tippeket! Örülök, hogy nem arra a borzalomra gondoltál :))
A zab-rizs nálam kiesik, mert paleo diétát tartok, több betegségemből kifolyólag. A szójára pedig allergiás vagyok :(
Tehát a kókusz a legjobb megoldás, mindig itt lyukadok ki. Van is házi kókusztej készítő automatám, azzal tudok viszonylag sűrűt készíteni, és épp most kísérletezem a zselatinnal. Sikerem is volt, de ez nem egészen olyan sűrű állagú, mint egy tejszínhab. Pl ha egy kinder-szelet tortát szeretnék elkészíteni, abban ez a krém túl "remegős", kocsonyás. Valamit akkor tennem kellene bele, hogy tartalmasabb legyen.
Talán az lehet a megoldás, ha keverném az én házi tejemet ezzel a bolti konzervessel. Meg kell találni az arany középutat. A Zselatin fix talán jó lehet, engedett is a diétában, mert semmi ördöngősség nincs benne (tehát nincs tele stabilizátorokkal, meg stb.) csak oligofruktózzal, amit a cikóriából nyernek ki. Ez még barátságos :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!