Ezekből valami jó recept? Ötletel? Tippek?
amihez nem kell sok főszer, max só
sertés darálthús
tészta
vmi por (maggis) tipp?
vagy vmi paradicsomos öntet tipp?
vagy mind2
tejföl is mehet, sajt
vmi rakott tésztát szeretnék
a fűszerekkel nemtudok bánni, ne nagyon ajánljátok
lehetőleg valami olyan oldalt ajánljatok, aamihez vannak képek
A kész porok általában sósak és fűszeresek is.
megpárolod a darálthúst, kifőzöd a tésztát, aztán amelyik por szimpatikusabb megcsinálod és összekevered a hússal és a tésztával.
Tetejére jó sok tejföl és reszeltsajt, aztán be a sütőbe.
Ehető kaja lesz belőle.
Készíthetsz egy húsos rakott tésztát, a következőképpen:
Kevés olajon vöröshagymát dinsztelsz esetleg raksz bele kockára vágott paradicsomot és paprikát meghinted fűszerpaprikával (ne nyíltláng felett), hozzáadod a darált sertéshúst, sózod, borsozod (ne rakj sokat egyszerre és kóstold) vegyél mondjuk a bolognai alapport, azt a végén ráöntöd.
A tésztát kifőzöd.
Egy jénait kikensz vastagon olajjal és elkezded rétegezni. Tészta-hús-sajt. Amíg el nem fogy az alapanyag. a Tetejére tehetsz pár kocka vajat még és sütőben pirosra sütöd.
Paradicsom mártást egyszerűen készíthetsz és tálaláskor fogyaszthatod vele.
Készítesz egy zsemleszínű rántást, paradicsom pürével elkevered ízesíted (cukor,só, bors esetleg oregánó, ha szereted) vizet öntesz rá és jól kiforralod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!