Valami könnyű receptet írnátok?
Szia :)
Hát én kb 3 hónapja kezdtem foglalkozni a főzéssel, muszáj szinten, mert elköltöztem otthonról :)
Itt egy másik kérdéshez írtam egy finom receptet, ami kicsit különleges és nagyon egyszerű.
Ha anyud szereti az ananászos ételeket, akkor leírhatom :)
Vagy akár egy egyszerű kakaós kevert baracklekvárral. Azt nem is lehet elrontani :) Ha tudod használni a sütőt.
Receptet találsz a gugliban, igazából annyi a lényege, hogy először a szárazat kevered a szárazzal (tehát liszt, sütőpor, kakaó, cukor) aztán a nedveseket (vaj, tojás, a cukrot ide is teheted, tök mindegy, tej, amennyit felvesz, hogy kicsit folyós legyen). Egy tepsit kivajazol, aztán belisztezed, hogy mindenhol legyen mindkettő, a tésztát beleöntöd és jó előmelegített forró sütőbe teszed. A sütés idejét nem tudom, én úgy szoktam, hogy amikor a teteje már megsült beleszúrok egy fogpiszkálót és ha az tiszta marad, akkor kész. Ha ráraga a tészta, akkor még sülhet. Baracklekvárral isteni finom :)
09:53
Ez jó recept.Csak az a baj,hogy a kakaós dolgokat nem ehet.
pf, akkor jól beletrafáltam. bocsi :)
Hát akkor szerintem hagyd ki a kakaót, csinálj sima piskótatésztát (-kakaó +liszt) és rakj a tetejére meggyet. Meggyes pite is nagyon finom. Csak előtte jól csöpögtesd le a meggyet, nehogy eláztassa a tésztát. Ha úgy gondolod, hogy csöpögtetéssel is túl nedves, akkor hints nagyon kevés lisztet oda, ahová rakod majd a meggyet :)
10:17
meg fogom csinálni.Kösz
tükörtojás salátával.
tojást serpenyőbe felütjük,megsütjük,majd ecetes cukros vizes salátával tálaljuk.
nagyon finom!kenyérrel az igazi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!