Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valami könnyű receptet írnátok?

Valami könnyű receptet írnátok?

Figyelt kérdés
Soha nem csináltam még semmit.Ma szünet van.Anyumat szeretném valamivel meglepni.De valami tiszta egyszerűvel.Pl valami saláta,vagy nagyon egyszerű süti.Kérlek írjatok tippeket.De azt is,hogy kell megcsinálni.
2010. ápr. 1. 09:36
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia :)

Hát én kb 3 hónapja kezdtem foglalkozni a főzéssel, muszáj szinten, mert elköltöztem otthonról :)

Itt egy másik kérdéshez írtam egy finom receptet, ami kicsit különleges és nagyon egyszerű.

Ha anyud szereti az ananászos ételeket, akkor leírhatom :)

2010. ápr. 1. 09:40
 2/7 anonim ***** válasza:

Vagy akár egy egyszerű kakaós kevert baracklekvárral. Azt nem is lehet elrontani :) Ha tudod használni a sütőt.

Receptet találsz a gugliban, igazából annyi a lényege, hogy először a szárazat kevered a szárazzal (tehát liszt, sütőpor, kakaó, cukor) aztán a nedveseket (vaj, tojás, a cukrot ide is teheted, tök mindegy, tej, amennyit felvesz, hogy kicsit folyós legyen). Egy tepsit kivajazol, aztán belisztezed, hogy mindenhol legyen mindkettő, a tésztát beleöntöd és jó előmelegített forró sütőbe teszed. A sütés idejét nem tudom, én úgy szoktam, hogy amikor a teteje már megsült beleszúrok egy fogpiszkálót és ha az tiszta marad, akkor kész. Ha ráraga a tészta, akkor még sülhet. Baracklekvárral isteni finom :)

2010. ápr. 1. 09:53
 3/7 A kérdező kommentje:

09:53

Ez jó recept.Csak az a baj,hogy a kakaós dolgokat nem ehet.

2010. ápr. 1. 10:02
 4/7 anonim ***** válasza:

pf, akkor jól beletrafáltam. bocsi :)

Hát akkor szerintem hagyd ki a kakaót, csinálj sima piskótatésztát (-kakaó +liszt) és rakj a tetejére meggyet. Meggyes pite is nagyon finom. Csak előtte jól csöpögtesd le a meggyet, nehogy eláztassa a tésztát. Ha úgy gondolod, hogy csöpögtetéssel is túl nedves, akkor hints nagyon kevés lisztet oda, ahová rakod majd a meggyet :)

2010. ápr. 1. 10:17
 5/7 A kérdező kommentje:

10:17

meg fogom csinálni.Kösz

2010. ápr. 1. 17:00
 6/7 anonim válasza:

tükörtojás salátával.

tojást serpenyőbe felütjük,megsütjük,majd ecetes cukros vizes salátával tálaljuk.

nagyon finom!kenyérrel az igazi!

2010. ápr. 3. 17:44
 7/7 anonim ***** válasza:
2010. ápr. 3. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!