Mi az a könnyen elkészíthető könnyű étel, amit tudnék készíteni ebédre?
Gondoltam egyre, de nem tudom, h mi a neve és az alapanyagok mindegyikére sem emlékszem. Mi prósza féleség, kefírből készült könnyű a tesztája és heelyenként lekvár van rárakva. Íg kell sütőben megsütni, majd felszelni és kész:)
Ha tudjátok mi ez légyszi írjátok meg, ha nem akk jöhetnek más ötletek:)
Köszönöm
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
[link] fogalmam sincs mi az, amit leírtál, de rákerestem az összetevőkre, és ez úgy hangzik, mint amit mondtál :)
Én elég kezdő vagyok főzés terén, kb fél éve kezdtem el.
Amit nagyon szeretek és könnyű elkészíteni az sajtmártás. Igazából arányokat nem is tudok, csak egymás után rakok mindent a serpenyőbe. Hagymát és kis sonkát pirítok, aztán rakok hozzá tejet/tejszínt, aztán a sajtot, sót, borsot. Ha van otthon akkor valami gyümölcsöt is, általában az ananász a legjobb, kis fahéjjal megszórva. Mondjuk ez már kicsit egzotikusabb, de ilyenkor a konzerv ananász levéből öntök egy kicsit bele. Aztán ezt bármilyen hússal és általában rizzsel vagy krumplival eszem. Egyszer egy étteremben ettem ilyet és nagyon megtetszett :D
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Bögrés mákos:
1 bögre mák
1 bögre cukor
1 bögre liszt
1 tojás
1 sütőpor
kevés reszelt citromhéj
Egy nagyobb tojást felütve az egész tojást 1 bögre cukorral habosra kell kikavarni, majd a hozzávalókat folyamatosan hozzáelegyítve kevert tészta állagú alapanyagot kapunk.
Sütőpapírral bélelt (vagy margarinnal kikent és kilisztezett) tepsiben 170 fokon (közepes tűzön) fogpiszkáló-próbáig sütjük (25-30 perc).
[Zsíradékot azért nem kell tenni bele, mert a mák olajtartalma kiváltja.
A sütőpapírról langyosan le kell választani, különben rádermedhet/ráragadhat.
Gazdagítható kimagvalt lecsöpögtetett és porcukorba forgatott meggy-szemekkel.]
Áhhh, imádlak, köszönöm szépen:) nagyon ügyi vagy és 3 napja keresem ezt a receptet:)
Am én is kezdő vagyok a főzésben, de pár dolog rántott karfiol, hús, cukkini, meg pár süti már megy:)
Köszönöm
2-nak válaszoltam.
3 válaszulónak: amit te írtál, maj kipróbálom hnap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!