Valami nagyon könnyen elkészíthető étel?
13 éves lány számára könnyen elkészíthető ételre lenne szükségem
konyhában még eléggé kezdő vagyok :)
a válaszokat köszönöm előre is!
Én ma ezt csináltam: tökfőzelék és pulyka nuggets.
A tökfőzelék fagyasztott tökből készül, beleteszed egy lábasba még fagyott állapotban, öntesz alá egy kicsi vizet, teszel bele sót és borsot és főzöd. Kiolvadás után 5-10 percig még hagyd főni.
Közben készítsd el a habarást. Egy kiló tökhöz kell 4 evőkanál liszt és 4 evőkanál tejföl. Persze annyit csinálj, amennyi tököt feltettél. Összekevered a tejfölt és a lisztet és ha szereted, teszel bele pirospaprikát.
Ha megfőtt a tök, akkor a levéből belekanalazol a habarásba (vigyázz, a lábas forró, én ma megégettem vele a karom :( ), hogy jó folyós legyen. Aztán beleöntöd a főzelékbe. Innentől már csak kb 2 percig kell főzni, de folyamatosan keverni kell, hogy ne égjen oda a liszt. Ha letelt a két perc, akkor lezárod a gázt és kész is van.
Feltétnek tehetsz bármit, ami passzol hozzá, én azért szeretem ezeket a zacskós fagyasztott dolgokat, mert csak beledobom a fritőzbe és kész. De jó rá pl. a tükörtojás, sült virsli, sült kolbász is, ezeket egyszerűen egy kis zsíron vagy olajon serpenyőben meg kell sütni.
Sajtos tészta: tésztát a zacskón leírtak szerint kifőzöl és leszűröd, reszelt sajtot szórsz rá, ha szereted, tehetsz még rá ketchupot, paradicsomszószt vagy akár tejfölt.
Jó étvágyat!
próbálom a legegyszerűbbtől kezdeni:
mákos tészta, diós tészta, sajtos tészta
borsófőzelék üveges borsóból
spenót mirelitből
lecsó
paprikás krumpli
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!