Szerintetek miért repedezik így meg sütés közben a teljes kiőrlésű tönkölylisztből készült kenyér?
Figyelt kérdés
[link] Hozzávalók:
0,5 kg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1 tk. szódabikarbóna
1 tk. só
80ml étolaj
4 dl víz
1tk tárkony, 1tk fahéj
2016. febr. 26. 11:40
1/2 anonim válasza:
Mert ez a normális, sütés közben göz keletkezik, aminek ki kell jönnie - ha elöre bevágod a tetejét, akkor nem összevissza reped, hanem a vágás mentén.
2/2 anonim válasza:
Így van, ahogyan az első válaszoló írta. Be kell vágni a kenyeret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!