Ezt a narancslekvárt el lehetne készíteni teljesen cukormentesen? Milyen lenne?
Egyáltalán nem szeretnék cukrot tenni bele és semmilyen édesítőt sem :) Most szeretnénk narancslekvár készítést kipróbálni. Szilvából már csináltunk párszor, azt lehet cukor nélkül, teljesen jó, gondolom a naranccsal is sikerülne :)
Főtt narancs lesz belőle, de nem lekvár.
A szilvának egészen más a gyümölcshús textúrája, és jelentős a cukortartalma is. Nem hasonlítható össze a naranccsal.
Nem kell ám az elálláshoz tartósító vagy extra cukor...
Az összes befőttem (lecsó, gyümölcsök) cukor és tartósító és minden nélkül áll el remekül, csak és kizárólag a növényeket teszem bele az üvegbe, semmi mást. Nagyon finomak, sokkal jobban tetszenek, mint a vizezett-cukrozott verziók.
A naranccsal szkeptikus vagyok, mert hiába jó édes narancsot használsz, a lekvár más műfaj. A sárgabarackjaink is édesek, éretten kvázi lekvár a belsejük, de befőzve (nyilván cukor nélkül) iszonyúan savasak és igencsak igénylik az édesítést, pedig ha valaki elszokott a nagyon édes íztől, az én vagyok. A saját körtéimet már alig tudom megenni, annyira túlédesek. De a barack savanyú és biztos vagyok benne, hogy a narancsot is édesítenem kellene. Főleg, hogy a lekvártól valahogy édességet vár el az ember, máshogy, mint egy gyümölcstől... Pl. szeretem a málnát, de lekvárnak összetörve jócskán édesítenem kellene.
Persze befőzni lehet cukor nélkül, csak evéskor kellhet édesítés bele. De ezt majd meglátod.
A szilva tényleg más.
Jó ötlet amúgy, mindig vonzott a narancslekvár gondolata, de valahogy sosem készítettem, lassan ideje :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!