Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ezt a narancslekvárt el...

Ezt a narancslekvárt el lehetne készíteni teljesen cukormentesen? Milyen lenne?

Figyelt kérdés

[link]


Egyáltalán nem szeretnék cukrot tenni bele és semmilyen édesítőt sem :) Most szeretnénk narancslekvár készítést kipróbálni. Szilvából már csináltunk párszor, azt lehet cukor nélkül, teljesen jó, gondolom a naranccsal is sikerülne :)



2016. febr. 24. 19:53
 1/5 anonim ***** válasza:
Savanyú.
2016. febr. 24. 23:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
De közben kitaláltam, hogy a citromot se tenném bele, tehát csak narancsból lenne, úgy meg gondolom ugyanolyan naracs ízű lenne, mintha nyersen enném :) Lehet így? Csak összefőzöm a narancsot magában és ennyi. Egy kis tartósító bele, mert cukor híján ettől áll majd el.
2016. febr. 25. 09:41
 3/5 anonim ***** válasza:

Főtt narancs lesz belőle, de nem lekvár.

A szilvának egészen más a gyümölcshús textúrája, és jelentős a cukortartalma is. Nem hasonlítható össze a naranccsal.

2016. febr. 25. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem kell ám az elálláshoz tartósító vagy extra cukor...

Az összes befőttem (lecsó, gyümölcsök) cukor és tartósító és minden nélkül áll el remekül, csak és kizárólag a növényeket teszem bele az üvegbe, semmi mást. Nagyon finomak, sokkal jobban tetszenek, mint a vizezett-cukrozott verziók.


A naranccsal szkeptikus vagyok, mert hiába jó édes narancsot használsz, a lekvár más műfaj. A sárgabarackjaink is édesek, éretten kvázi lekvár a belsejük, de befőzve (nyilván cukor nélkül) iszonyúan savasak és igencsak igénylik az édesítést, pedig ha valaki elszokott a nagyon édes íztől, az én vagyok. A saját körtéimet már alig tudom megenni, annyira túlédesek. De a barack savanyú és biztos vagyok benne, hogy a narancsot is édesítenem kellene. Főleg, hogy a lekvártól valahogy édességet vár el az ember, máshogy, mint egy gyümölcstől... Pl. szeretem a málnát, de lekvárnak összetörve jócskán édesítenem kellene.

Persze befőzni lehet cukor nélkül, csak evéskor kellhet édesítés bele. De ezt majd meglátod.


A szilva tényleg más.


Jó ötlet amúgy, mindig vonzott a narancslekvár gondolata, de valahogy sosem készítettem, lassan ideje :D

2016. febr. 25. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Ki lehet próbálni, de szerintem, facsard ki a levét legalább nagyjából és redukáld le, utána tedd bele a gyümölcshúst, mert túl nedves. Vagy zselatin/agar-agar.
2016. febr. 25. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!