Szilvalekvár készítés cukormentesen?
Cukormentes szilvalekvárt szeretnék készíteni. Még sosem főztem lekvárt, ez lenne az első.
A Dr. Oetker dzsemfixek világában nem tudtam kiigazodni, hogy melyik is lenne érdemes választani. Láttam, hogy van kifejezetten szilvalekvárhoz való, de az itt nem kapható. Ezzel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni, hogy melyiket lenne érdemes választani.
A másik kérdésem, hogy tartósítószert kell-e a lekvárba tenni ha majd felbontás után nem lesz elfogyasztva 1-2 héten belül?
Előre is köszönöm a segítséget.
A (NAGYON ÉRETT) szilvát megmosod, kimagozod, mély tepsibe teszed és a sütöben pár óráig sütöd, amíg besürüsödik, utána forrón üvegekbe töltöd és takarók közt hagyod kihülni.
Nem kell bele sem dzsemfix (ami nagyrész keményítö), sem pedig tartósítószer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!