Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Evett már valaki citromlekvárt...

Evett már valaki citromlekvárt, narancslekvárt, almalekvárt?

Figyelt kérdés
Aki már evett ilyeneket, leírná nekem, hogy milyen? Finom-e stb... Befőzéi időszakomat élem :) Minden tapasztalatot szeretettel várok.
2009. júl. 29. 19:31
 1/10 anonim válasza:
Birsalma lekvár!!!!Nyámiiiiiiii!Azt nem tudom hogy kell csinálni de nagyon finom.
2009. júl. 29. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:

alma lekvár...nagyon finom, mivel nem édes, fahéjasan fini:)

narancs lekvár...én személy szerint szeretem, de csak mértékkel, ritkábban fogyasztom, kisebb kenyerekkel.

én még a füge lekvárt tudom megemliteni, mint extrát, de én ezt nem szeretem mivel túl édes.

2009. júl. 29. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

Ananász és narancslekvárt ettem már, Fragata márkájút. Nagyon finom volt mind a kettő.

Narancslekvárt főztem is. A kenyérsütőmnek van lekvárfőző funkciója. Gyümölcs, cukor és befőzőadalék (Dr. Oetker-es) kellett hozzá. Nagyon alaposan le kell szedni a narancsról a fehér héját, különben keserű lesz.

Sok sikert!

2009. júl. 29. 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
7%
Őszibarack lekvár..hát az elképesztően finom, gofrival meg telyszínhabbal, pont ugyan olyan ízű, mint amit gofrisnál lehet kapni :D:D!
2009. júl. 29. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
9%
elírtam, bocsi, nem vettem észre szóval tejszínhab :S :D
2009. júl. 29. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

Az almát héjastól ledarálod,curot és fahéjat teszel hozzá és sűrűre főzöd.A birsalmát ugyanígy kell,de fahéj nélkül.Azt ha nagyon sűrűre főzöd,tehetsz bele diódarabokat,és a kész lekvárt egy tepsin szétteríted,nagyjából egyenletesen.Hagyod néhány napig szárani,majd a kész birsalmasajtot celofánba csomagolva elteszed.Olyan lesz,mint a gyümölcsíz.

Én a lekvárokhoz csak kristálycukrot teszek mert a befőzőcukorral hamarabb kész ugyan,de a vele főzött lekvárt nem lehet süteménybe tenni,mert a befőzőcukorban levő zselatin megolvad.

A Citrom és a naracslekvár készítése: meghámozod,a belsejéből kiveszed a magokat,a héjáról leveszed a fehérrészt,és cukorral összefőzöd(Héját és a belsejét )A narancslekvárnak elég intenzív íze van a héjától.

2009. júl. 29. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
Én egyszer vettem narancslekvárt külföldön.Nekem az nem ízlett:Dmég ilyen kis félbevágott narancskarikák is voltak benne....
2009. júl. 29. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

A narancslekvár nekem sem ízlett. (nagyon édes, cukros volt)

A birsalma finom.

2009. júl. 29. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Narancslekvárt ettem, de szerintem nem valami nagy szám, pedig imádom a narancsot. :(
2009. júl. 30. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

Narancslekvár nekem nem izlett. Az almalekvárt nagyon szeretem (karácsonyra fogok is befőzni, szép üvegbe és karácsonyi ajándék mellé a nagyszülőknek, rokonoknak ajándékozom). Citrom lekvárt még nem ettem. =)


16/L

2009. nov. 29. 12:11
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!