Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A cukrászdában készült piskóta...

A cukrászdában készült piskóta ízlik a legjobban. Vki tudja a receptjét? Persze, ha publikus egyáltalán. Részletek lent.

Figyelt kérdés
Itthon így készítem, 10 tojás, 20 dkg cukor, 30 dkg liszt, vizet nem teszek bele. Külön keverem a sárgáját és a fehérjét. Nekem mégsem olyan finom, mint a cukrászdában lévő torta piskótája. Nem tudom, hogy ott mi a recept, de nekem akkor is finomabb, mint a sajátom...

2016. febr. 24. 10:48
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
A cukrászdákban tesznek bele egy csomó (vegy)szert - állományjavító, ízfokozó, stabilizáló, stb - amiket épeszü ember nem akarna megenni, ha tudná, hogy mi az.
2016. febr. 24. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Jilk/Yilk pasztát szoktak használni.
2016. febr. 24. 16:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 Dnyepropetrovszk ***** válasza:

Igaz, hogy még csak tanuló vagyok, de azt nyilván észre vettem volna már fél év alatt, ha vegyszerekkel tömnénk tele mindent. :D

Persze biztosan vannak helyek, ahol ez a bevett szokás... de a mi cukrászdánkban tulajdonképpen a legtöbb sütemény olyan, amit otthoni alapanyagokból is el tudnánk készíteni.

2016. febr. 26. 16:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:

3. hsz: szerintem is butaság az 1. hsz válasza...

2. hsz: köszi, egy próbát megér.

2016. márc. 8. 15:25
 5/7 anonim válasza:

Szia! én nemrégtaláltam rá egy nagyon jó receptre és még jobb mint a cukrászdai :)

6 tojás,12dkg liszt 12dkg cukor

Fontos h fehérjékkel verd habosra az összes cukrot de ne teljesen keményre inkább olyan tejföl álagura. Ezután összekeverheted a felkevert sárgájával és a liszttel :)

Ha kipróbálod várom a véleményed :)

2016. márc. 14. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 Dnyepropetrovszk ***** válasza:

Azt leírom, ahogyan az iskolában készítjük, de azt inkább nem, amit a munkahelyen. :D


1 tojáshoz 2 dkg cukrot és 2,5 dkg lisztet számítunk, ez az alap piskótafelvert (hideg úton készült, könnyű felvert).

A sárgájákat fehér habzásig keverjük a cukor 1/3 részével kézi habverő segítségével. A fehérjét elkezdjük habbá verni, majd csak akkor adjuk hozzá a cukor 2/3 részét, amikor körülbelül félig vertük fel, tehát még nem egészen stabil a hab. Ezután addig verjük a habot, amíg el nem olvad benne a cukor.

A sárgájához adunk kevés fehérjehabot, elkeverjük és csak ezután adjuk hozzá a többi habot, de nagyon óvatosan keverjük, hogy össze ne törjük a habot és a lehető legkevesebb levegőt keverjük ki belőle. Ezután hozzáadjuk apránként az átszitált lisztet és itt is csak nagyon óvatosan keverjük a kézi habverővel. Sütőport nem szükséges hozzáadni. Minél hamarabb kell felhasználni, gyorsan kell vele ezután dolgozni, vagyis nem simogatjuk túl sokáig, nehogy összeessen a massza.

2016. márc. 14. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

5# köszi a válaszodat. Kipróbáltam, valóban finomabb, mint az enyém. Kissé furcsa volt a tejfölállag, de eltaláltam. A cukrászdai másabb, most azt mondom, hogy mindkettő finomabb a sajátomnál.


6#, a Tiéd a következő sütés lesz.

2016. márc. 18. 15:26

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!