Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Más is járt már így? Piskótábó...

Más is járt már így? Piskótából rántotta lett.

Figyelt kérdés

Szóval piskótának indult de az alján a tojás sárgája leülepedett és megsült... kb mint valami rántotta. Sosem sütöttem tökéletes piskótát mindig kicsit tömörre, meg laposkára sikerült, de ez.. xd

Mentségemre szóljon gluténmentes lisztkeréket használtam, de klasszikus tojásokat külön felverős recepttel, nem azzal amit a liszt csomagja írt( nem volt habzás segítő xy adalék)

Más is járt már így? Mivel lehetett a baj, a liszttel, vagy valami másban lehetett a hiba.



2015. dec. 25. 01:25
 1/6 anonim ***** válasza:
38%

Hoppá. Pedig a külön felverős, valami liszt (akár olajos mag is lehet, pedig az még távolabb esik a búzaliszttől ;)) és semmi egyéb (opcionálisan cukor. én nem teszek bele) receptnek működnie kellene, nekem szokott.

Jó volt a hőmérséklet meg minden? Bár nekem még mikróban se lett rántotta, csak más. Bár lehet, hogy az olajos magvak és maglisztek máshogy viselkednek e téren, a paleo piskótarecepteknél is rá szabad nyitni a piskótára, míg az eredetiben ugye jó ideig nem.


Remélem, valaki megoldja a rejtélyt, nekem nincs ötletem, de érdekel, mi történhetett.

2015. dec. 25. 01:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

[link]


Ha ezt olvasom, akkor a gluténmentes lisztből hiányzik az a keményítő, ami összefogja a lisztet és a tojást, egyebeket


Keresd ki az alábbi linkben a gluténmentes táplálkozás piskótáját, és azok alapján már szerintem sikerülnie kell.


[link]

2015. dec. 25. 07:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
53%
2: a maglisztekben sincs keményítő, pedig simán lehet velük piskótát sütni.
2015. dec. 25. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Sőt, normál emberek is sütnek diós piskótát, bevett dolog és semmi változtatásra nincs szükség legjobb tudomásom szerint.
2015. dec. 25. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

Akkor valami újat fedeztem fel xd

Egyébként nem normál liszt volt, hanem ilyen kifejezett piskótához való keverék, elolvastam az összetevőket és nem írta hogy lenne benne liszt(kukorica, rizs akármi, csak mindeféle keményítő, adalék anyag), szóval azt sem tudom mégis milyen liszt lehet, állagra is fura, nehezebb mint más lisztek.

De úgy sejtem a liszt mennyiségével lehetett a baj(és lehet magával a liszttel is xP) mivel a szokásonál folyosabb lett, gyorsan összesett a lisztől.

A legelső piskótánál volt hasonlóan egy kevés tojás az alján, felette rendes piskóta, de akkor azért mert nem lett felverve rendesen.

Majd meg próbálom szimpla kukorica-, riszliszt keverékkel hátha valami jobb sül ki belőle xd

2015. dec. 25. 23:01
 6/6 A kérdező kommentje:

Megpróbáltam másik liszttel(rizs kukorica keverék), mindenféle adalék nélkül, és egész szép lett :)

Kicsit lelapult, de az álaga is elég jó lett, ízre is finom :)

2016. jan. 2. 01:10

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!