Oreo torta igy?

Figyelt kérdés

Szeretnék csinálni oreo tortát. Már olvasgattam recepteket, meg véleményt, hogy milyen is az oreo keksz(én még nem ettem, de gondolom hasonló a pilótához). Van aki szerint semmi íze nincs, más meg oda van érte.

Én arra gondoltam, hogy a tésztát kb úgy csinálnám meg mint a kókúszgolyóét. Darált keksz összekeverve sima kakaóval meg ami kell még bele.

A krémet sütihez való sajtkrémből csinálnám(olyan mint a mascarpone, csak ebben több van és olcsóbb is pl lild-ös). Ebbe még mehetne az oreonak a krémje is, meg ami majd a kiválasztott receptben benne van.

Azért szeretném így csinálni, mert a keksz amennyi mennyiségben nekem kéne, úgy nagyon drága és szeretném gazdaságosabban elkészíteni.

Sütésben nem vagyok valami rutinos ezért lennék kíváncsi a véleményetekre, hogy így is jó lehet-e. Vagy lenne-e köze az oreohoz.

A legtöbb receptnél amúgy is össze kéne zúzni a kekszet és egyszerűbb lenne, ha az alap daráltat keverném kakaóval. Meg ettől a semmi íztől félek a legjobban és ezért sem szeretnék csak az oreo kekszre hagyatkozni.

2016. febr. 23. 15:36
 1/8 anonim ***** válasza:
79%

Nem nagyon értem miért akarsz Oreo tortát, amikor még kekszet sem ettél.

Csak, mert nagy a hype körülötte?

2016. febr. 23. 15:53
 2/8 anonim ***** válasza:
80%

Nekem jól hangzik. Én szeretem az oreót, de azért annyira nem vagyok érte oda, nem vagyok oreo ínyenc, aki megérezné a különbséget :) Színkontraszt, ropogós keksz, kakaó, krémesség - nekem ez elég lenne, az biztos.

De hátha jön majd valaki szakértőbb...

2016. febr. 23. 15:55
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem magamnak csinálnám. A barátom van érte odáig és az ő szülinapjára készíteném el. Engem személy szerint hidegen hagy mindenféle divat.
2016. febr. 23. 16:04
 4/8 anonim ***** válasza:
76%
Végül is ízre biztos nem lesz rossz, csak úgy tálald, hogy ez Oreo torta. Engem a világból ki lehet kergetni azzal, ha azt mondják, hogy XY kaja/süti lesz, aztán valami nagyon lényeges dologban eltér az eredetitől, pl. ha a dobostortán nincs a karamellizált teteje, vagy ilyesmi. Így a barátod nem feni a fogát jóelőre az oreóra, hanem csak nagyon fog örülni a fincsi sütinek, amit direkt neki készítettél. Ha pedig ő magától megemlíti, hogy hasonlít, annál jobb. =)
2016. febr. 23. 16:20
 5/8 anonim ***** válasza:
90%
Csak lehagytam a lényeget: "ne úgy tálald"
2016. febr. 23. 16:21
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

a helyedben vennék egy csomag oreo kekszet és azt csak díszítésként használnám fel a tortára!

(pár száz forint eltörpül a torta alapanyagai mellett!kínai meg 100ft-os,illetve euroboltokban találsz oreo keksz csomagot! esetleg milkának van oreo-darabos verziója,azt is használhatod díszítésnek!)

2016. febr. 23. 16:29
 7/8 A kérdező kommentje:
a díszítést én is így gondoltam, csak az íze meg a kinézete közelítsen hozzá. Mondjuk ízre tuti semmi köze nem lesz hozzá.
2016. febr. 23. 16:46
 8/8 A kérdező kommentje:
Még az jutott eszembe, hogy oreo kekszet felnegyedelek és a krémbe is kerülhetnének darabkák.
2016. febr. 23. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!