Mit lehet tenni, ha egyszerűen nincsen normális étel az asztalon?
Speciel én simán főztem 14 évesen, de anyám is tudott, ami azért segít, plusz érdekelt a dolog.
Viszont egy rántottát vagy hasonlót összehozni azért nem annyira nehéz. Ha valakinek az is unalmas, az keressen más, egyszerű ételeket, én képtelen vagyok megunni a tojást és a sült zöldséget, bár sütit is percek alatt készítek mikróban.
De a kérdező ételhozatási ötlete is teljesen korrekt, nem vagyunk egyformák. Azért a mama vásárlási dolgaival is kéne valamit kezdeni, mert az elég baj, ha ételpazarlást végez...
Szerintem azért az apának is kéne ennie, ő is ember, minden életkorban kell a megfelelő tápanyagbevitel. Úgyhogy azt sem értem, hogy ő elvan.
Nehogy már egy 14 éves gyereknek kelljen háztartást vezetni, és a családját ellátni. Ugyan mit vásároljon, ha a mama 5-6* megy a boltba, és mindenfélét összevásárol? Még egy csomó felesleges dolgot? Honnan tudná egy gyerek, aki már 4 éve anya nélkül él, hogy mi kell egy háztartásba?
Arról nem beszélve, hogy neki meg van a dolga, egyrészt tanulnia kell, másrészt meg most kell gyereknek lennie, és nem anyát, feleséget pótolni, és valószínű szenilis nagymamát felügyelni.
Kérdező, az iskolában nincs menza? Oda is befizethetnél ebédet, de a házhoz szállítás is jó ötlet, ha anyagilag bírjátok. Ülj le apuddal, és beszéljétek meg! Valószínű ő is látja, hogy a mamára már nem lehet rábízni a háztartást.
Annyira nevetségesek ezek a válaszok... De amin leginkább kiakadtam, miért lenne már életképtelen, ha 14 évesen JOGOSAN elvárja, hogy értelmes ennivalón éljen? (Amit nem neki kell előteremteni!! A szüleink azért vállalnak minket, mert gondoskodni akarnak rólunk amíg lehet, nem? Igen, ha kell, ha olyan élethelyzet adódik, akár 40 évesen is, ismét!)
A húslevesben kb. semmilyen tápanyag nincsen, ráadásul ha nekem heti 1-nél többször kellene ennem, köszönöm, visszahánynám ahogy van!
Teljesen igazad van, kérdező! Sajnos nem valószínű, hogy meg fogod tudni ezt beszélni a nagyiddal, ha már arra nem figyel, hogy a hús, paradicsom ne romoljon meg... (hogyan lehetséges ez)
Az ételrendelés jó megoldás lehet, neked nagy szükséged van a változatos táplálkozásra. Tudok is ajánlani egy nagyon jót, e-food, sok helyre szállít, rengeteg féléből tudsz választani, olcsó.
Mindemellett üzenem az összes okoskodónak, hogy nincs olyan nagymama, akinek meg lehet magyarázni, hogy ezentúl én főzök, én vásárolok. Mit csináljon akkor unalmában? Most olvastátok, hogy egyetlen szórakozása a vásárolgatás!
Saját tapasztalatból mondom, hogy olyan nincsen, hogy a 14 éves gyerek fog diktálni, mi legyen a kaja. Én a 21 évemmel még karácsonykor sem süthetek egy süteményt sem, mert mindez nagymamám "feladata". Ha megsütöm kárba megy, senki nem azt eszi először és csak azt hallom, hogy minek készültem, hiszen tudom, hogy lesz rengeteg.
Tanulság: Ne okoskodjatok, a nagy egójától senki nem fog beleegyezni, hogy a kis 14 éves unoka főzőcskézzen. (Gondolom ehhez semmi kedve, ami NORMÁLIS.)
Nyilvánvaló, hogy a paradicsom kettévágása csak egy rossz példa, hogy érzékeltesse, nem tud főzni... Igen, kicsit égő, hogy nem veszed észre.
14 évesen meg, aki nem tud/akar főzni az nem életképtelen, hanem normális 14 éves :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!