A diós tésztájú sütikben lehet helyettesíteni a lisztet dióval? Pl amiben 30 dkg liszt és 10 dkg dió van, megfordíthatom az arányokat 30 dkg dióra és 10 dkg lisztre?
Figyelt kérdés
2016. febr. 15. 17:10
3/6 A kérdező kommentje:
Nem, kb a második!
2016. febr. 15. 18:03
4/6 anonim válasza:
Milyen sütemény? Kevert tésztánál még elmegy a fordított arány (morzsálni fog, de még kezelhető marad), linzernél viszont esélytelen a módszer, szétesik, mielőtt kinyújthatnád.
5/6 anonim válasza:
Nagyon receptfüggő. Biztos egészen más lesz, írták pl. a szétesést, ami persze önmagában nem baj, max. valami édes morzsád lesz... Ott bizonyára nincs gond, ahol nagyon sok a tojás és kevés a liszt, pl. a piskóta. Ott ki is hagyható a liszt.
Normál sütiket sosem próbáltam így átvariálni, az olajos magvas sütijeim jók. Valamennyi tojás (vagy tojáspótló, de nem akarok vegán lenni, ebben szinte semmi tapasztalatom nincs) kell, hogy ne essen szét, az 1 tojáshoz 9 deka olajos magvasak már jók, nem kell piskóta arány.
6/6 A kérdező kommentje:
Diós kevert tésztát készítettem, felcseréltem a mennyiségeket és így is nagyon jól sikerült.
2016. febr. 16. 14:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!