Miért esett össze a sütemény?
Hét végére sütöttem egy almás-diós süteményt, kevert tésztával.
Sütés közben szépen feljött, látszólag rendesen megsült, de miután kihült, a tésztája teljesen összeesett, lapos, és "nedves" lett, mintha egy elázott pite(omlós)tészta lenne.
A hozzávalók:
2 dl liszt
2 dl darált dió
50 g vaj
1 tojás
1,5 dl natur joghurt
1,5 dl cukor
1 cs sütöpor
2 dl tej
Ebböl kevert tésztát készíteni, tepsibe önteni.
Két kisebb almát cikkekre vágva sorban rárakosgatni, megszórni fahéjas cukorral meg keve´s darált dióval.
180 fokon 40 percig sütni
Mindenkinek elöre köszönöm, ha ad valami tippet, hoyg mi lehett az ok.
kevert tészta tetejére nem lehet zsemlemorzsát szórni, mert is rögtön elázik a nedves tésztán. A gyúrt pitére szoktunk az alma alá prézlit szórni, ott van valódi értelme.
A tejet én is elhagynám ebből a receptből, mert a joghurttal együtt szerintem már sok a folyadék, illetve csak annyit tennék hozzá a legvégén, hogy keverhető, de sűrű maradjon a massza, ne folyjon, mert , ha híg nem tudja megtartani a rárakott almát.
Én is legalább két tojást tennék bele.
Másik még, ami szóba jöhetne, hogy 10-15 percig almák nélkül sütni, kicsit kérgesíteni, utána megpakolni, majd visszatolva befejezni a sütést.Ez csak tipp, én az állag változtatást látom megoldásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!