Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Habcsók/habkarika készítéséhez...

Habcsók/habkarika készítéséhez feltétlen kell cukor?

Figyelt kérdés
Megmarad egy csomó tojásfehérjém így fobsolram csinálok habcsók viszont én egyáltalán nem akarok cukrot tenni bele esetleg valamennyi eritritet ha nagyon muszáj. Ha van másik ötletetek mit tudok kezdeni vele akkor ne tartsátok magatokban! Köszönöm a segítséget

2016. febr. 11. 01:22
 1/4 anonim ***** válasza:
46%

Rokonlélek :D Eritrittel is lehet, persze, de hogy kevéssel működik-e... Néha felmerül bennem a dolog, de mindig sajnálok vesződni vele, nekem annyira nem fontos :D


Tojásfehérjéből jobbára gofrit csinálok mostanság, sajna pont keményítőkkel a legjobb (pl. zab), ami nem annyira passzol az étrendembe. Olajos magvakkal is finom, de nem olyan ropogós. Igaz, ropogós magvas dolgokra van másféle receptem, de most gofrikorszakom van.

Totut is lehet készíteni belőle, nekem az is bejön, bár nemrég (annyi év tojásevés után) rájöttem, hogy a finom házi tojásnak még a fehérjéje is finom sütve. Jó, poros nyomába se ér a sárgájának, de azért nem rossz. Főleg éhesen :D

Egy kupac receptemnél kitapasztaltam, hogy simán mehet bele több fehérje... S a tojáshabos sütik is elég sok fehérjét tudnak felvenni :) Max. magas habja lesz, nem rossz az.

Van egy jó kis édességem, de sajna nyers, ami a fehérje esetében annyira nem nyerő. Fehérjés sütijeim is vannak, de túl gyorsan ehetők és túl kalóriadúsak, mert sok zsír kell melléjük, legalábbis a legjobbakhoz (mandulás és vajas, mmmm). Bár ha elszánt vagyok, csinálok "sült semmit", ami tojáshab+mákliszt, de az azért nem az ízletesség csúcsa, csak ehető.

Tojáshab, mákliszt, szezám: ez lepénynek süthető ki, szerintem elég finom, fokhagymásan szoktam enni.


Mást most nem tudok fehérjével, nekem ezek bőven elégségesek :D. A totu önmagában az, mert sok fehérje kell hozzá, ő pedig gyorsan elfogy, akár simán megeszem, akár karfiolkrémet készítek vele...

2016. febr. 11. 01:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 lencsefőzelék ***** válasza:
34%

* feltétlenül

A "fobsolram csinálok habcsók" az "gondoltam, csinálok habcsókot" akar lenni? Mert akkor igen furcsa a kiejtésed. :)

Egyébként én sem használnék fehér mérget, de eritrittel vagy xilittel nyilván nem lesz olyan.

2016. febr. 11. 01:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 aperitif ***** válasza:
100%

A megmaradt fehérjéket le szoktam fagyasztani, és elhasználom rántottához, tojásos lecsóhoz adagolva, mondjuk két egész tojás, meg két fehérje, vagy a sütemények megkenéséhez, panírozáshoz, galuskához.

Mivel nem szeretem az édességeket, a habcsók készítése lenne az utolsó dolog, amire gondolnék.

2016. febr. 11. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket és elnézést a hibákért de telefonról voltam és nem olvastam át rendesen de persze mindig vannak nagyon kedves és sok szabadidővel rendelkező emberek akik erre felhívják a figyelmem!
2016. febr. 11. 14:38

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!