Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A mézeskalácsra szánt tojásfeh...

A mézeskalácsra szánt tojásfehérjés mázat sütés után kell-e rákenni, és ha igen, a nyers fehérje hogyhogy nem veszélyes és nem romlik meg?

Figyelt kérdés
Salmonella fertőzése lett már ettől valakinek?

2015. dec. 16. 20:50
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
igen ha kihült akkor szoktam rá mintázni
2015. dec. 16. 21:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
83%
A cukor tartósítja.
2015. dec. 16. 21:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
11%

Én egyszer csináltam ilyet eddig, de visszaraktam a meleg sütőbe utána, így nem volt nyers vagy nem annyira... De nem tartott valami sokáig, nálunk a sütik nem romlanak :D


A szalmonellától nem félek, de a nyers tojásfehérje nem előnyös. A nyers tojássárgája már jobb, tudtommal értékesebb nyersen. Sokat eszem nyersen s nagyságrendekkel nagyobb élvezetet jelent nap mint nap ezt tenni, mint amennyire zavar annak a csekély esélye, hogy az életben egyszer összeszedek egy szalmonellafertőzést...

2015. dec. 16. 22:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát én sem vagyok a nyers tojásfehérje híve. Én csak sima cukormázzal szoktam díszíteni, szóval csak cukor, víz és ételfesték. Az is jó alternatíva, ha habcsókot őrölsz porrá, és abból készíted el a mázat.
2015. dec. 16. 23:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha félsz a tojásfehérjétől ( szerintem alaptalanul ), akkor a cukormáz a megoldás számodra.

Csodálatosan lehet vele mintázni a teljesen kihűlt mézeseket.

2015. dec. 17. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
78%

Most 2,5 éves a fiam.

Tavaly sem mertem, és idén sem merem a tojásfehérjét nyersen tenni a mézeskalácsra.

Most vettem Dr Oetker-es cukormázat. Azzal nem kell kísérleteznem, biztos jó lesz.

2015. dec. 17. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
A tojásban nincs szalmonella a hélyán lehet. Ha tartasz a fertőzéstől tőrés előtt mossd meg a tojást.
2015. dec. 17. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Hát ha nagyon parázol, használj alternatívát. De felesleges túlaggódni, én még egyetlen ilyen fertőzésről sem hallottam.

Valóban, ha alaposan megmosod a tojást, már minimalizáltad a kockázatot. Egyébként pedig hamar kiszárad a máz, az már viszonylag veszélytelen, nem ideális környezet a kórokozóknak.

Ha nagyon aggódsz, esetleg süsd át kicsit a mázat is, kb 80 fokon szokták szárítani, ha nem siet eléggé magától. Persze előfordulhat, hogy megbarnul kissé és nem lesz olyan szép.

2015. dec. 17. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!