A mézeskalácsra szánt tojásfehérjés mázat sütés után kell-e rákenni, és ha igen, a nyers fehérje hogyhogy nem veszélyes és nem romlik meg?
Én egyszer csináltam ilyet eddig, de visszaraktam a meleg sütőbe utána, így nem volt nyers vagy nem annyira... De nem tartott valami sokáig, nálunk a sütik nem romlanak :D
A szalmonellától nem félek, de a nyers tojásfehérje nem előnyös. A nyers tojássárgája már jobb, tudtommal értékesebb nyersen. Sokat eszem nyersen s nagyságrendekkel nagyobb élvezetet jelent nap mint nap ezt tenni, mint amennyire zavar annak a csekély esélye, hogy az életben egyszer összeszedek egy szalmonellafertőzést...
Ha félsz a tojásfehérjétől ( szerintem alaptalanul ), akkor a cukormáz a megoldás számodra.
Csodálatosan lehet vele mintázni a teljesen kihűlt mézeseket.
Most 2,5 éves a fiam.
Tavaly sem mertem, és idén sem merem a tojásfehérjét nyersen tenni a mézeskalácsra.
Most vettem Dr Oetker-es cukormázat. Azzal nem kell kísérleteznem, biztos jó lesz.
Hát ha nagyon parázol, használj alternatívát. De felesleges túlaggódni, én még egyetlen ilyen fertőzésről sem hallottam.
Valóban, ha alaposan megmosod a tojást, már minimalizáltad a kockázatot. Egyébként pedig hamar kiszárad a máz, az már viszonylag veszélytelen, nem ideális környezet a kórokozóknak.
Ha nagyon aggódsz, esetleg süsd át kicsit a mázat is, kb 80 fokon szokták szárítani, ha nem siet eléggé magától. Persze előfordulhat, hogy megbarnul kissé és nem lesz olyan szép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!