Fánkot lehet zsirban sütni?
A nagyanyám vajlingszám sütötte zsírban, az olajat nem is ismerte...
Mégis imádta mindenki, a nagyit is és a sütijeit is, köztük igencsak kedvenc volt a fánk.
Persze, régen abban sütötték.
Nem ütközik a zsír és a süti, léteznek hájas tészták is, amikbe direkt az kell. Ízlés dolga is s persze nyilván a zsíron is múlik, a különböző zsíroknak más jellegzetes íze van.
A lepontozók össze-vissza nyomják le a válaszokat. Elég vicces, hogy azonos értelmű két válasz 80% körül és 40% körül áll.
Kedveseim! Ez nem az ezotéria, ahol a nincsenek szellemeket lepontozzák. A sütés-főzés azért ennél konkrétabb.
Az olaj egy fiatal zsiradék a konyhában, míg a zsír használata több évezredes. Természetesen lehet fánkot zsírban sütni. (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a polcomon lévő szakácskönyvek /Pl. Dobos C. József, Horváth Ilona, s mások könyve/ sok-sok zsírban készülő süteményt tartalmaznak. Vagy olyant, amelynek a tésztájában van zsír.)
Ha egyes üzleti köröknek nem fűződött volna alantas érdeke az étolajhoz és testvéréhez a margarinhoz, akkor ezek nem is léteznének.
Úgy látom semmiben sem lehet sütni.
Köszönöm a nulla százalékot!
De lepontozás helyett a kérdezőnek áruljátok már el a titkot! Le van pontozva az a válasz is, amely szerint lehet, s az is amelyik szerint nem lehet.
Harmadik lehetőség nem nagyon adódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!