Ha megeszűk a fánkot melegen és megkől a gyomrunkban akkor mit tegyűnk hogy ne fályon a hasunk?
MIT csinál a fánk?!?!?!
Ha melegen eszed, megfekszi a gyomrodat, de mást nem csinál. Ha fáj a hasad, akkor igyál vizet és várd meg mire elmúlik, legközelebb meg legyen több eszed és ne zabálj be a forró fánkból. (Inkább tanuld a helyesírást!)
Tájszólás (Makó-Szeged környékéről) az ő-ző: megkel = megkől
Csak a kérdező azt nem tudja, hogy a sült fánk már nem fog tovább kőlni = kelni, így nem attól fáj a gyomra, hanem hogy túl sokat övött = evett belőle! :)))
Végy be egy fél mokkás-kanál étkezési szódabikarbónát, egy kis pohár vizet igyál rá = az majd szétveti a gyomrodban összeállt, fánkot.
Fály = helyesen fáj, az általad használt igealakban = fájjon!!!!
hat...pedig puffasztja az embert az esztos kaja...ha tul sokat eszik, akkor feltuno is.
hidegen.is.
ugysnigy a sok dara is, az is kot meg meg nedvesseget...
Ilyen esetben nem feltétlen a tészta a hibás. A lángos illetve fánk és a többi olajban sült tésztánál a zsiradék okozza a gondot. A tészta megszívja magát, bármennyire is jó a recept és az epe lassan tudja lebontani az ekkora mennyiségű zsiradékot.
Ha meleg kelttésztát eszel arra mindig áldásos egy pohár tej, mert tejes közegben hamarabb bomlik mint vízben. A tej elfogyasztásával más enzimek oldódnak ki a gyomorba amik megkönnyítik a kelttészták lebontását.
Ha pedig az epe zsírbontása miatt lassul le a gyomor perisztartikája, akkor is segít egy kis tej. Mert a tej saját zsiradékával elegyedik a sütő olaj/zsír és homogenizáltabb lesz, amit a gyomor hamarabb továbbít a patkóbélbe.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!