Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha megeszűk a fánkot melegen...

Ha megeszűk a fánkot melegen és megkől a gyomrunkban akkor mit tegyűnk hogy ne fályon a hasunk?

Figyelt kérdés
2014. jún. 21. 18:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
81%
Jujj! A helyesírásod!... Evés helyett inkább nyelvtan könyvet olvasgass! :)
2014. jún. 21. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 A kérdező kommentje:
Kérdeztem nem az irásal kel foglalkozni ha nem érteted kiolvasni akkor leirom neked helyeseben....
2014. jún. 21. 20:08
 3/14 anonim ***** válasza:
Nekem is írd le, hogy mi a farok az a "megkől".
2014. jún. 21. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

MIT csinál a fánk?!?!?!


Ha melegen eszed, megfekszi a gyomrodat, de mást nem csinál. Ha fáj a hasad, akkor igyál vizet és várd meg mire elmúlik, legközelebb meg legyen több eszed és ne zabálj be a forró fánkból. (Inkább tanuld a helyesírást!)

2014. jún. 21. 20:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Semmit. Várd meg, amíg elmúlik. Hidege is megkől...:D bármi is az
2014. jún. 21. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
78%

Tájszólás (Makó-Szeged környékéről) az ő-ző: megkel = megkől

Csak a kérdező azt nem tudja, hogy a sült fánk már nem fog tovább kőlni = kelni, így nem attól fáj a gyomra, hanem hogy túl sokat övött = evett belőle! :)))


Végy be egy fél mokkás-kanál étkezési szódabikarbónát, egy kis pohár vizet igyál rá = az majd szétveti a gyomrodban összeállt, fánkot.


Fály = helyesen fáj, az általad használt igealakban = fájjon!!!!

2014. jún. 22. 08:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:

hat...pedig puffasztja az embert az esztos kaja...ha tul sokat eszik, akkor feltuno is.

hidegen.is.


ugysnigy a sok dara is, az is kot meg meg nedvesseget...

2014. jún. 22. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:

Ilyen esetben nem feltétlen a tészta a hibás. A lángos illetve fánk és a többi olajban sült tésztánál a zsiradék okozza a gondot. A tészta megszívja magát, bármennyire is jó a recept és az epe lassan tudja lebontani az ekkora mennyiségű zsiradékot.

Ha meleg kelttésztát eszel arra mindig áldásos egy pohár tej, mert tejes közegben hamarabb bomlik mint vízben. A tej elfogyasztásával más enzimek oldódnak ki a gyomorba amik megkönnyítik a kelttészták lebontását.

Ha pedig az epe zsírbontása miatt lassul le a gyomor perisztartikája, akkor is segít egy kis tej. Mert a tej saját zsiradékával elegyedik a sütő olaj/zsír és homogenizáltabb lesz, amit a gyomor hamarabb továbbít a patkóbélbe.

2014. jún. 22. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
50%
Az élesztő a baj, kalácsnál is előfordul, pedig abban nincs olaj....
2014. jún. 22. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
Az élesztőt direkt nem hozzám fel az utóbbi hozzászólásomban, mert az élesztő csak abban az esetben okoz problémát ha valakinek krónikus emésztőrendszeri betegsége van. Legyen az felszívódási zavar vagy IBSZ és a többi. Egészséges ember az élesztővel hamarabb megbírkózik, mint a zsírokkal.
2014. jún. 23. 00:42
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!