S. O. S. írnál nekem pogácsa receptet? :-D
Írnék. Ezt mi akkor sütjük ha már hó vége van, vagyis mostanában. :D
Egy tálba kimérek 60 dkg lisztet, 3 tk sót egy fél csomag krémsajtot (tudod az a 100 ft-os, vagy egy kevés reszelt sajt ha ilyen nincs itthon, de akár ki is lehet hagyni) 1 dl olajat, 1 egész tojást, 3 evőkanál tejföl/joghurt/kefirt éppen mi van itthon. Egy másik edényben 2.5 dl tejet egy kávéskanálnyi cukrot felmelegítek kézmelegre és belemorzsolok egy egész élesztőt. Megvárom míg felfut kb 10 perc és az első tál tartalmához öntöm, jól összedolgozom és meleg helyen 1 órát kelesztem. Fontos hogy ne gyúrd át a tésztát amikor kiborítod az edényből nyújtáshoz!!! Csak simán kinyújtod kb fél-1 centi vastagra, szaggatod, megkened egy felvert tojással a tetejét és reszelt sajtot szórsz rá, én szezám magot is szoktam. Majd előmelegített sütőben kb 180-200 fokon fél óra alatt kész van.
ahm google-ba ird be h, pogácsás receptek .. :)
100 féle van..
ez az én kedvencem:
25 dkg teljes kiőrl.rozsliszt
25 dkg finomliszt
1 margarin
1 tejföl (kicsi)
1 cs.élesztő pici tejben felfuttatva (0,5dl)
2 egész tojás
7 mokkáskanál só
gyúrd össze, pihentesd fél órát, nyújtsd 2 cm vastagra,kockázd be a tetejét, kend meg tojással, szórj rá köménymagot és reszelt sajtot (fele füstölt legyen),aztán szaggasd ki pogácsaszaggatóval, vagy vágd derelyevágóval kockákra és forró sütőben süsd pirosra.
aha, ez is nagyon jól hangzik :-)
köszönöm a recepteket :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!