Pogácsa receptet nem értem? Gyors..
"Félórás idöközönként 3-szor hajtogatjuk"
Sodorjam ki vagy,hogyan kell?
Kinyujtod a tésztát. Azután jobbról és balról is középre hajtogatod,majd ezt is egymásra. Pihenteted a hűtőben, majd újra kinyujtod. Ekkor már elég kétszer félbe hajtanod. (Jobbról-balra, és fölülről alulra.
Remélem,érthető.
Én így szoktam:
kinyújtom, ahogy általában, és félbe hajtom kétszer (tehát négy részben lesz), kicsit hagyom pihenni.
Újra kinyújtom, és újra kétszer, egymásra merőlegesen félbehajtom, megint pihen.
Ezt még egyszer.
Ilyenkor a pogácsát nem szaggatni szoktam, mert sok kiesik, és azt is hajtogatni kéne, hogy foszlós legyen. Kockákra, vagy téglalapokra vágom, és nem kell a maradékkal megint gyurmázni.
Mindig puha, omlós, réteges sajtos pogácsát szoktam kapni, igen népszerű. :)
A hüttöbe? Ez élesztös recept azt melegben kell pihentetni
vagy nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!