Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pogácsa receptet nem értem?...

Pogácsa receptet nem értem? Gyors..

Figyelt kérdés

"Félórás idöközönként 3-szor hajtogatjuk"

Sodorjam ki vagy,hogyan kell?


2011. máj. 12. 10:57
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Kinyujtod a tésztát. Azután jobbról és balról is középre hajtogatod,majd ezt is egymásra. Pihenteted a hűtőben, majd újra kinyujtod. Ekkor már elég kétszer félbe hajtanod. (Jobbról-balra, és fölülről alulra.

Remélem,érthető.

2011. máj. 12. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Én így szoktam:

kinyújtom, ahogy általában, és félbe hajtom kétszer (tehát négy részben lesz), kicsit hagyom pihenni.

Újra kinyújtom, és újra kétszer, egymásra merőlegesen félbehajtom, megint pihen.

Ezt még egyszer.


Ilyenkor a pogácsát nem szaggatni szoktam, mert sok kiesik, és azt is hajtogatni kéne, hogy foszlós legyen. Kockákra, vagy téglalapokra vágom, és nem kell a maradékkal megint gyurmázni.


Mindig puha, omlós, réteges sajtos pogácsát szoktam kapni, igen népszerű. :)

2011. máj. 12. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a gyors segítséget!!!
2011. máj. 12. 11:06
 4/7 A kérdező kommentje:

A hüttöbe? Ez élesztös recept azt melegben kell pihentetni

vagy nem?

2011. máj. 12. 11:07
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, melegben kell pihentetni, keleszteni. De én nem hajtogatni szoktam, hanem amikor fél órát kelesztettem, egy nagy téglalappá nyújtom és megszórom reszelt sajttal, ezután feltekerem, mint a bejglit, majd újabb fél órát pihentetem. Végül így feltekerve ujjnyi vastagra nyújtom, és kiszaggatom (van, amikor csak késsel csinos kis kockákra vágom). Megkenem tojással, megszórom sajttal, szezám, köménymaggal és mehet a sütőbe. Mindig szép leveles a pogácsám, és soha nem hajtogatom, csak feltekerem és úgy nyújtom.
2011. máj. 12. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Egyébként van több olyan élesztös recept, amit a hütöben kell pihentetni. Az élesztünek ugyanis semmi baja sem lesz a hütöben, csak lassabban müködik, és pogácsánál elöny, ha csak a sütéskor jön fel.
2011. máj. 12. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2011. máj. 16. 03:44

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!