Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ötleteket szeretnék, van egy...

Ötleteket szeretnék, van egy csomó (na jó, kb fél kg) sült, darabolt csirkecomb lefagyasztva. Mit lehetne belőle alkotni?

Figyelt kérdés
Már egy hete ebből alkotok/alkotunk, volt pizza, rakott tészta, rizseshús, szaftos tészta. De már lassan fagyasztani se merem. Ja, és koleszos vagyok, nincs sok extra fűszerem :) Előre is köszi!
2010. márc. 26. 22:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
80%
Rántott comb,pörkölt,sült comb.
2010. márc. 26. 22:51
 2/11 A kérdező kommentje:
ja, lehet h kihagytam. sült a hús. maradék, egy nagyobb rendezvényről. Meg nagyon kis darabokban van, még a pizza miatt, így rántani végtelenséig tartana.
2010. márc. 26. 23:06
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Valamilyen rakott zöldségként (karfiol, zöldbab stb.), akár csak a husival - rizs nélkül - finom lenne, szerintem. Jó sok tejföllel nyakonöntve:-))
2010. márc. 26. 23:14
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Orosz hússaláta?

[link]

2010. márc. 26. 23:17
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Majonézes, vagy nem majonézes saláta.

Kedvedre válogatsz hozzá zöldséget, tartármártás és kész. Vagy nyakon öntheted félkész édes-savanyú mártással, milánói szósszal.

2010. márc. 27. 06:07
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
melegszenyó, húskrém
2010. márc. 27. 07:24
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

- kicsit rendhagyó cézársalátának is kitűnő lehet :=)

- bármilyen főzelékre feltét

2010. márc. 27. 08:17
 8/11 A kérdező kommentje:
köszönöm, ezekre nem is gondoltam :) Megyek is boltba...
2010. márc. 27. 11:37
 9/11 anonim válasza:

Én pék-cukrásznak tanultam, de egy tipp:

kókuszos csirkecomb, epermártással.

4 csirkecomb

40 dkg eper

2 evőkanál kristálycukor

1 citrom leve

4 púpos evőkanál kókuszreszelék

1,5 dl tejföl

diónyi sütőmargarin

1/2 dl félszáraz fehérbor

1 kávéskanál ételkeményítő

A csirkecombokat besózzuk, meghintjük frissen őrölt borssal. Az epret megmossuk, alaposan lecsepegtetjük, megtisztítjuk, félbe-negyedbe vágjuk, összekeverjük a cukorral és a citromlével. A kókuszreszeléket elkeverjük a tejfölben. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

Sütőálló edényben felforrósítjuk a margarint, mindkét oldalukon hirtelen elősütjük benne a csirkecombokat, és a sütőben 40-45 percig, puhára sütjük. Arányosan elosztva a tetejükre simítjuk a kókuszos tejfölt, visszatesszük a sütőbe, és 200 fokra kapcsolva további 15-20 percig, pirulásig sütjük. Közben az epret a levével, csipetnyi sóval és egy-két tekerésnyi frissen darált borssal felforraljuk. Elkeverjük a borban az ételkeményítőt, az eperhez adjuk, éppen csak felforraljuk-besűrítjük, csinos tálkába szedjük, mentalevéllel díszítjük. A pirosra sült csirkecombokat tálra fektetjük, és az epermártással kínáljuk. Szerecsendióval illatosított krumplipüré vagy -krokett illik hozzá.

2010. márc. 27. 12:10
 10/11 anonim ***** válasza:
Ajánlanék sültkrumplit,tetejére a sülthúst+reszeltsajt,kicsit ráolvasztva.A reszelt sajt helyett egy mártást is rálehet sütni:1 pohár tejföl,1 db tojás,1 evőkanál liszt,só,kb 5 dkg reszeltsajt-ezeket összekevered,minden sülthúshoz használható,ráöntöd a sültkrumplis húsra,pár perc alatt összesül.ZS
2010. márc. 27. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!