Ötleteket szeretnék, van egy csomó (na jó, kb fél kg) sült, darabolt csirkecomb lefagyasztva. Mit lehetne belőle alkotni?
Majonézes, vagy nem majonézes saláta.
Kedvedre válogatsz hozzá zöldséget, tartármártás és kész. Vagy nyakon öntheted félkész édes-savanyú mártással, milánói szósszal.
- kicsit rendhagyó cézársalátának is kitűnő lehet :=)
- bármilyen főzelékre feltét
Én pék-cukrásznak tanultam, de egy tipp:
kókuszos csirkecomb, epermártással.
4 csirkecomb
40 dkg eper
2 evőkanál kristálycukor
1 citrom leve
4 púpos evőkanál kókuszreszelék
1,5 dl tejföl
diónyi sütőmargarin
1/2 dl félszáraz fehérbor
1 kávéskanál ételkeményítő
A csirkecombokat besózzuk, meghintjük frissen őrölt borssal. Az epret megmossuk, alaposan lecsepegtetjük, megtisztítjuk, félbe-negyedbe vágjuk, összekeverjük a cukorral és a citromlével. A kókuszreszeléket elkeverjük a tejfölben. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Sütőálló edényben felforrósítjuk a margarint, mindkét oldalukon hirtelen elősütjük benne a csirkecombokat, és a sütőben 40-45 percig, puhára sütjük. Arányosan elosztva a tetejükre simítjuk a kókuszos tejfölt, visszatesszük a sütőbe, és 200 fokra kapcsolva további 15-20 percig, pirulásig sütjük. Közben az epret a levével, csipetnyi sóval és egy-két tekerésnyi frissen darált borssal felforraljuk. Elkeverjük a borban az ételkeményítőt, az eperhez adjuk, éppen csak felforraljuk-besűrítjük, csinos tálkába szedjük, mentalevéllel díszítjük. A pirosra sült csirkecombokat tálra fektetjük, és az epermártással kínáljuk. Szerecsendióval illatosított krumplipüré vagy -krokett illik hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!