Csirkecomb? unom mar a pörit, sültet, valami ötletes recept?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Legegyszerűbb legtutibb csirkecombra:
Leszeded a bőrét, megsózod (csak sima sóval) megpárolod...
Mellé rizs: 1,5x vizzel 7-8 percig nagylángon keverve főzöd (minden nélkül majd a végén külön megsózzátok), majd 7-8 percig kislángon letakarva nem keverve, 1x megkevered a végén amikor elzárod a gázt 10 percig hagyod még letakarva és lehet is enni.
Elsőnek nagyon minimal kajának tűnik, az is de néha a kevesebb a több :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
csontozd ki, megéri a fáradságot. a csontokat elteszed egy alaplének, amiből egy finom levest főzhetsz majd.
a kicsontozott húsokat már sokféleképpen meg lehet csinálni.
besózod, majd borsos mustárral bekened. 2 fej hagymát karikára vágsz, és a bekent húsokkal réztegezve zárható dobozba teszed. másnap a hagymákat leszeded, a húst papírtörlővel egy kicsit szikkasztod és és hagyományosan kirántod.nagyon kellemes pikáns ízű lesz a rántotthús.
ha az alsócombokat is kicsontozod elég kicsi szeleteket kapsz, azokat érdemes két karika kolbász vagy szalámi közé fogott pici darab sajttal megtölteni.
tenyeredre fogod a kis hússzeletkét rá két végére a szalámi közé egy falat sajt. egymásra hajtani és összenyomni szorosan. úgy néz ki, mint egy gombóc.ezeket lassabban sütni és forgatni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
ja persze ezeket a gombócokat is panírozni.:))
a másik, hogy csinálhatsz jó fűszeres paprikás lisztet.
a paprikán kívül,őrölt kömény, bors, majoranna , fokhagymasó stb.
ezekbe forgatni a besózott csirkecombokat (az egész comb félbevágva)és zsírozott tepsibe rakosgatni szorosan.fél deci vizet aláöntve, szorosan alufóliázva mehet a sütőbe.
kb 45 perc után fólia nélkül pirítani. ez ugyan sült, de
finom szaftos omlós lesz a husi.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A combokat vágd ketté, sózd be, a bőre alá csirkemáj + főtt tojás tölteléket (ízlés szerint fűszerezve). Tepsibe kevés zsírba sorbarakod, köré hasább-burgonyát, kevés víz, fólia alatt megpuhítod. Amikor puha, fólia le, megpirul, és ekkor basemell-mártás, vagy tejföl-tejszín kevés liszttel és zúzott fokhagymával keverve, ráöntöd, tetejére (ha akarsz) reszelt sajt. Ezt még rápirítod.
Jó étvágyat!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Ha nem akarsz sokat pepecselni, egyszerűen szórd be alaposan görög sültek fűszerkeverékkel, mindegyikre tegyél 1-2 karika paradicsomot és kiolajozott tepsiben süsd meg. Hozzá akár tepsiben sült krumpli, akár szalmakrumpli és egy nagy adag tzaziki mennyei mediterrán ebéd, minimális munkával.
Ha van időd-kedved egy kicsit munkálkodni (ez sem sok idő), akkor készíthetsz bármilyen tölteléket (pl. gombás, májas, hagyományos főtt tojásos, kolbászos, stb.) és ezt a bőre alá töltve, sózva, borsozva tepsiben megsütöd. Köretnek szinte bármi jó mellé: krumplipüré, hagymás krumpli, rizibizi, petr. krumpli, kukoricás rizs, gombás rizs, stb.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!