Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csirkecomb? unom mar a pörit,...

Csirkecomb? unom mar a pörit, sültet, valami ötletes recept?

Figyelt kérdés
2011. aug. 4. 06:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
25%

Legegyszerűbb legtutibb csirkecombra:

Leszeded a bőrét, megsózod (csak sima sóval) megpárolod...

Mellé rizs: 1,5x vizzel 7-8 percig nagylángon keverve főzöd (minden nélkül majd a végén külön megsózzátok), majd 7-8 percig kislángon letakarva nem keverve, 1x megkevered a végén amikor elzárod a gázt 10 percig hagyod még letakarva és lehet is enni.

Elsőnek nagyon minimal kajának tűnik, az is de néha a kevesebb a több :)

2011. aug. 4. 06:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:

csontozd ki, megéri a fáradságot. a csontokat elteszed egy alaplének, amiből egy finom levest főzhetsz majd.

a kicsontozott húsokat már sokféleképpen meg lehet csinálni.

besózod, majd borsos mustárral bekened. 2 fej hagymát karikára vágsz, és a bekent húsokkal réztegezve zárható dobozba teszed. másnap a hagymákat leszeded, a húst papírtörlővel egy kicsit szikkasztod és és hagyományosan kirántod.nagyon kellemes pikáns ízű lesz a rántotthús.

ha az alsócombokat is kicsontozod elég kicsi szeleteket kapsz, azokat érdemes két karika kolbász vagy szalámi közé fogott pici darab sajttal megtölteni.

tenyeredre fogod a kis hússzeletkét rá két végére a szalámi közé egy falat sajt. egymásra hajtani és összenyomni szorosan. úgy néz ki, mint egy gombóc.ezeket lassabban sütni és forgatni.

2011. aug. 4. 07:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
75%
Bőre alá jó sok gombás töltelék, vagy lerakod kiolajozott tepsibe a befűszerezett csirkét, rádobálsz jó nagy szeletekre vágott hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, ha szereted szalonna is mehet bele, megszórod majorannával, majd fólia alatt megsütöd, mehet bele kis vörösbor és szójaszósz is.
2011. aug. 4. 07:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:

ja persze ezeket a gombócokat is panírozni.:))

a másik, hogy csinálhatsz jó fűszeres paprikás lisztet.

a paprikán kívül,őrölt kömény, bors, majoranna , fokhagymasó stb.

ezekbe forgatni a besózott csirkecombokat (az egész comb félbevágva)és zsírozott tepsibe rakosgatni szorosan.fél deci vizet aláöntve, szorosan alufóliázva mehet a sütőbe.

kb 45 perc után fólia nélkül pirítani. ez ugyan sült, de

finom szaftos omlós lesz a husi.

2011. aug. 4. 07:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:

A combokat vágd ketté, sózd be, a bőre alá csirkemáj + főtt tojás tölteléket (ízlés szerint fűszerezve). Tepsibe kevés zsírba sorbarakod, köré hasább-burgonyát, kevés víz, fólia alatt megpuhítod. Amikor puha, fólia le, megpirul, és ekkor basemell-mártás, vagy tejföl-tejszín kevés liszttel és zúzott fokhagymával keverve, ráöntöd, tetejére (ha akarsz) reszelt sajt. Ezt még rápirítod.

Jó étvágyat!

2011. aug. 4. 07:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:

Ha nem akarsz sokat pepecselni, egyszerűen szórd be alaposan görög sültek fűszerkeverékkel, mindegyikre tegyél 1-2 karika paradicsomot és kiolajozott tepsiben süsd meg. Hozzá akár tepsiben sült krumpli, akár szalmakrumpli és egy nagy adag tzaziki mennyei mediterrán ebéd, minimális munkával.


Ha van időd-kedved egy kicsit munkálkodni (ez sem sok idő), akkor készíthetsz bármilyen tölteléket (pl. gombás, májas, hagyományos főtt tojásos, kolbászos, stb.) és ezt a bőre alá töltve, sózva, borsozva tepsiben megsütöd. Köretnek szinte bármi jó mellé: krumplipüré, hagymás krumpli, rizibizi, petr. krumpli, kukoricás rizs, gombás rizs, stb.

2011. aug. 4. 07:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
én gyros-t szoktam csinálni belőle, felcsíkozom, oliván kisütöm, hasábot sütök, zöldségeket vágok és kész. lehet kapni kifejezetten gyros fűszerkeveréket, van hozzá öntet is.
2011. aug. 4. 07:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 A kérdező kommentje:
ez mind szep es jo!!egy a baj....most nem tudok választani,melyiket is csinaljam!!!mar most folyik a nyalam minegyikre....tök jok,köszönöm
2011. aug. 4. 08:17
 9/13 anonim ***** válasza:
szép lassan, sorjában mindet kipróbálod:)) utána majd vágysz egy jó pörköltre:)))
2011. aug. 4. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
És még az is meglehet, hogy a sok ötletből kipattan a fejedben egy még újabb variáció, és akkor számotokra az lesz az igazi!
2011. aug. 4. 08:35
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!