Cerbonara mártás zacskóján levő receptet megcsináltátok, finom, érdemes?
A sima carbonara receptre gondolsz vagy van valami speckó recept rajta?
Amúgy nem. Sokkal érdemesebb friss alapanyagokból készíteni az ilyesmit. Nem használok porokat...
Én csináltam, szereti a család, még a 3 és 7 éves is.
De igazit még nem csináltam.
Kedves előző! Leírnád, Te hogy csinálod?
Az igazi carbonara:
A tésztát megfözöd, leszüröd, a vizböl megtartasz pár merökanálnyit.
Egy edényben (eredetileg a észtafözö lábasban a tészta után) 1-2 ek olivaolajban megpirítod az összedarabolt húsos szalonnát - egy-két perc, utána vissza teszed rá a még forró tésztát, lezárod a tüzet, hozzákevered a nyers tojásokat meg 1 kisebb merökanál tésztalét és alaposan összekevered. A forró tészta meg leve elég arra, hoyg a tojás picit megkössön, de rémes állaga maradjon. Ezután megszórod sok frissen örölt fekete borssal (ezért szénégetö) meg kevés parmezánnal. (Nem tévedés, sem tejszín, sem más nem kell bele)
A tészta leszürésézöl kezdve kb még 4-5 perc, mire tálalni lehet, és sokkal finomabb, mint a többi variáció.
Eredetileg Pancettával készül, ami a húsos szalonnához áll közelebb, mint a sonkához!
Ezen kívül az olaszok igenis megpirítják kevés olajon vagy vajon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!