A friss élesztőt hogyan és meddig lehet tárolni?
Minden másnap friss kenyeret sütök. Ha megveszem hétfőn a 3db-ot, akkor az eláll vasárnapig? Hol kell tárolni? Nálam vagy 28 fok van (kályha miatt), vagy fagypont környéke (az egyik "szoba") vagy 5 fok van a hűtőben. Melyik lenne jó neki? Vagy vegyem meg frissen? És azt lehet látni, ha már nem jó az élesztő?
Eddig porélesztőt használtam, de itt nem lehet beszerezni. Ha meg nagyritkán van, akkor is 150ft egy sütéshez való.
Köszönöm, ha segítetek.
Hűtőben tartsd!
A szavatossági idő rá van írva, és az általában a gyakorlatban is érvényes, tényleg eláll addig.
Annyit vegyél belőle, amennyi biztosan elfogy a szavidő lejárta előtt.
Ha valami miatt be kell belőle tárazni, (1 hét leltár a boltban:)) akkor vegyél amennyi kell, és amit nem használsz, fagyaszd le, a hűtő fagyasztó részében. Bírja a fagyasztást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!