Sütőpapír nélkül esélytelen piskótatekercshez piskótát sütni?
Hát a nagyanyám azt se tudta, hogy mi az a sütőpapír és sok tekercset sütött pedig.
Kizsírozta, kilisztezte a tepsit, így nem ragadt bele, nedves konyharuhára kiborította és úgy csavarta fel. Aztán kívülről tett rá krémet, így még az sem látszott, ha nem olyan csecse kívülről.
Dehogyis!
A tepsit fordítsd meg, és a fenekét használd. Kend meg zsiradékkal, és szórd meg. Én búzacsírával vagy zsemlemorzsával szoktam, mert a lisz hajlamosabb leragadni.
Simítsd rá a tésztát, és süsd meg. Amikor kész a piskóta, teríts rá egy tiszta konyharuhát, és azzal összefogva borítsd tálcára, gyúródeszkára. Most a konyharuha van alul. Azzal fel tudod tekerni gond nélkül. Amikor kihült, tekerd szét, és lehet tölteni.
2 konyharuha. az egyikre ráborítod a piskótát, a másikat
lutykos-vizesen a tepsire, hadd gőzölögjön.pár perc múlva
elengedik egymást, mármint a tészta és a tepsi.lehet föltekerni.
üdv.
14:26-os, neked a tepsi fenekéről nem folyik le a piskótaalap?
Ha nincs sütőpapírod, akkor jól zsírozd és lisztezd ki a tepsi(belsejé)t.
15:12 Nekem nem folyik le. A tojáshab jól összefogja, legfeljebb nem kell egészen a széléig kenni a tepsit.
Szoktam (mint nyilván mások is) csinálni pl. korongokat, csókot is piskótatésztából, az sem folyik sehová. Neked folyik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!