Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sütőpapír nélkül esélytelen...

Sütőpapír nélkül esélytelen piskótatekercshez piskótát sütni?

Figyelt kérdés
Nincs itthon sütőpapírom sajnos:(
2010. márc. 25. 14:13
 1/9 anonim ***** válasza:
47%
hát elég ciki...nagyon nagyon jó recept és nagy "szaktudás" kell hozzá.... nekem is csak néha sikerül ...de ha elrontod csinálj belőle egy finom somlóit... jó mentőötlet:)
2010. márc. 25. 14:16
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát a nagyanyám azt se tudta, hogy mi az a sütőpapír és sok tekercset sütött pedig.

Kizsírozta, kilisztezte a tepsit, így nem ragadt bele, nedves konyharuhára kiborította és úgy csavarta fel. Aztán kívülről tett rá krémet, így még az sem látszott, ha nem olyan csecse kívülről.

2010. márc. 25. 14:20
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Miért ragad le? Sok a cukor?Én bizony sose teszem sütőpapírra!!! Egyszerűen csináld meg ,én a margarinnal kenem vékonyan,vagy a "kiürült" vajpapírral, lisztezem és megy rá a süti,hagyd állni 10percet és falapáttal nyúlj alá óvatosan és "járd" körbe ha nem hiszed el hogy kijön!:)
2010. márc. 25. 14:25
 4/9 anonim ***** válasza:
73%

Dehogyis!

A tepsit fordítsd meg, és a fenekét használd. Kend meg zsiradékkal, és szórd meg. Én búzacsírával vagy zsemlemorzsával szoktam, mert a lisz hajlamosabb leragadni.

Simítsd rá a tésztát, és süsd meg. Amikor kész a piskóta, teríts rá egy tiszta konyharuhát, és azzal összefogva borítsd tálcára, gyúródeszkára. Most a konyharuha van alul. Azzal fel tudod tekerni gond nélkül. Amikor kihült, tekerd szét, és lehet tölteni.

2010. márc. 25. 14:26
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi:) hát belevágok aztán lesz ami lesz:D
2010. márc. 25. 14:26
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

2 konyharuha. az egyikre ráborítod a piskótát, a másikat

lutykos-vizesen a tepsire, hadd gőzölögjön.pár perc múlva

elengedik egymást, mármint a tészta és a tepsi.lehet föltekerni.

üdv.

2010. márc. 25. 14:54
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

14:26-os, neked a tepsi fenekéről nem folyik le a piskótaalap?

Ha nincs sütőpapírod, akkor jól zsírozd és lisztezd ki a tepsi(belsejé)t.

2010. márc. 25. 15:12
 8/9 anonim ***** válasza:
66%

15:12 Nekem nem folyik le. A tojáshab jól összefogja, legfeljebb nem kell egészen a széléig kenni a tepsit.

Szoktam (mint nyilván mások is) csinálni pl. korongokat, csókot is piskótatésztából, az sem folyik sehová. Neked folyik?

2010. márc. 25. 15:23
 9/9 anonim ***** válasza:
27%
Nálunk azt a már kisült piskótából szokás kiszúrni. Furcsa egy piskótád lehet.
2010. márc. 25. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!