Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A piskótatekercshez hány...

Igabcsy kérdése:

A piskótatekercshez hány tojásból kell sütni a piskótát a nagy gáztepsiben, hogy szép vékony maradjon a tészta?

Figyelt kérdés

Még soha nem készítettem, ma szeretnék először.

A cukrászdában vásárolt piskótatekercs azért tetszik, mert sok benne a csavarulat, hiszen vékony a tésztája, így jobban fel lehet tekerni - ergó több lekvár megy bele.

Hogyan tudok én itthon is ilyen vékony piskótalapot sütni?

Már kerestem a neten, de a házilag készült süti képeken alig van tekerés, így a lekvár is sokkal kevesebb benne, és félek, hogy emiatt száraz lesz.

De ha csak 1-2 tojásból készíteném, akkor a nyers tésztát hogyan tudom egyenletesen elteríteni a tepsiben?


2009. okt. 18. 07:39
 1/6 anonim ***** válasza:

Én 7 tojásból szoktam.A recept szerint 8,de az szerintem túl vastag,és nagyon törik,amikor szorosra tekerem.

7 tojássárgáját habosra kevered 7 ek cukorral,majd hozzáadod a 7 ek lisztet és a végén beleforgatod a 7 tojás nagyon keményre vert habját.Sütőpapír(itt fontos,h azonnal ki tudd venni a tepsiből,mert ha kihűlt ne tudod feltekerni)rá a tészta,és 180 fokon megsütöd előmelegített sütőben.Kb 15 perc.Utána száraz konyharuhára borítod,és még melegen feltekered a hosszanti oldalánál a sütőpapíros felével a konyharuha felé.Hagyod kihűlni,és mehet bele a lekvár stb.


Ez az eredeti nagymamáink receptje.Ha nem bízol magadban,akkor dobj mellé ey mokkáskanál sütőport a liszttel együtt.Ha túl sűrűnek,keverhetetlennek érzed a tojásos masszát,akkor,akkor 1-2 ml tej is mehet bele.

Amúgy én ezt szoktam használni mindenféle torták alapjául is.

2009. okt. 18. 07:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha nagy tepsibe szeretnéd akkor 4 tojásból elég lessz.Ha vastagabat szeretnél akkor 6 tojásosoat.
2009. okt. 18. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
A boltihoz hasonló vékonyságú tésztához elég a 4 tojás tapasztalataim szerint. De én mindig teszek bele egy késhegynyi sütőport is.
2009. okt. 18. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

1-2 tojást helyettesíthetsz vízzel, valahogy lágyabb lesz a tészta, nem reped olyan könnyen.

1 tojás = 1 evőkanál víz. A többi hozzávaló annyi kell, mintha a víz tojás lenne.

2009. okt. 18. 09:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek.

Azt hiszem megpróbálom az első válaszoló szerinti módszerrel, de csak 4 tojásból (esetleg egyet vízzel helyettesítek).

Így mindenkinek figyelembe veszem a tanácsát.

du. jelentkezem, hogy milyen lett.

2009. okt. 18. 09:47
 6/6 A kérdező kommentje:

Már el is fogyott!! :-))


3 tojásból készítettem, 4 kanál lisztből és 4 kanál cukorból. Tettem hozzá 2 kanál vizet is, 1-et a fehérjéhez, 1-et a sárgájához.

Szép vékony lett a tészta, pont olyan mint a cukrászdai.

Az egyik sarka kicsit megtört, de úgy tekertem fel, hogy az lett a belseje.

Mégegyszer köszönöm mindenkinek. :-)

2009. okt. 18. 16:51

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!