A piskótatekercshez hány tojásból kell sütni a piskótát a nagy gáztepsiben, hogy szép vékony maradjon a tészta?
Még soha nem készítettem, ma szeretnék először.
A cukrászdában vásárolt piskótatekercs azért tetszik, mert sok benne a csavarulat, hiszen vékony a tésztája, így jobban fel lehet tekerni - ergó több lekvár megy bele.
Hogyan tudok én itthon is ilyen vékony piskótalapot sütni?
Már kerestem a neten, de a házilag készült süti képeken alig van tekerés, így a lekvár is sokkal kevesebb benne, és félek, hogy emiatt száraz lesz.
De ha csak 1-2 tojásból készíteném, akkor a nyers tésztát hogyan tudom egyenletesen elteríteni a tepsiben?
Én 7 tojásból szoktam.A recept szerint 8,de az szerintem túl vastag,és nagyon törik,amikor szorosra tekerem.
7 tojássárgáját habosra kevered 7 ek cukorral,majd hozzáadod a 7 ek lisztet és a végén beleforgatod a 7 tojás nagyon keményre vert habját.Sütőpapír(itt fontos,h azonnal ki tudd venni a tepsiből,mert ha kihűlt ne tudod feltekerni)rá a tészta,és 180 fokon megsütöd előmelegített sütőben.Kb 15 perc.Utána száraz konyharuhára borítod,és még melegen feltekered a hosszanti oldalánál a sütőpapíros felével a konyharuha felé.Hagyod kihűlni,és mehet bele a lekvár stb.
Ez az eredeti nagymamáink receptje.Ha nem bízol magadban,akkor dobj mellé ey mokkáskanál sütőport a liszttel együtt.Ha túl sűrűnek,keverhetetlennek érzed a tojásos masszát,akkor,akkor 1-2 ml tej is mehet bele.
Amúgy én ezt szoktam használni mindenféle torták alapjául is.
1-2 tojást helyettesíthetsz vízzel, valahogy lágyabb lesz a tészta, nem reped olyan könnyen.
1 tojás = 1 evőkanál víz. A többi hozzávaló annyi kell, mintha a víz tojás lenne.
Köszönöm mindenkinek.
Azt hiszem megpróbálom az első válaszoló szerinti módszerrel, de csak 4 tojásból (esetleg egyet vízzel helyettesítek).
Így mindenkinek figyelembe veszem a tanácsát.
du. jelentkezem, hogy milyen lett.
Már el is fogyott!! :-))
3 tojásból készítettem, 4 kanál lisztből és 4 kanál cukorból. Tettem hozzá 2 kanál vizet is, 1-et a fehérjéhez, 1-et a sárgájához.
Szép vékony lett a tészta, pont olyan mint a cukrászdai.
Az egyik sarka kicsit megtört, de úgy tekertem fel, hogy az lett a belseje.
Mégegyszer köszönöm mindenkinek. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!