Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A sült vadlóhús finomabb,...

A sült vadlóhús finomabb, mint a sült házilóhús?

Figyelt kérdés
2016. jan. 1. 12:57
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
2016. jan. 1. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
76%
Sose ettem még lovat, ez szerintem nem is fog változni (ha csak nem lesz egy világvége, éhínség vagy ilyesmi) nekem az olyan mint a kutya... érdekes a nyúl meg nem, az nekem sima táplálék.
2016. jan. 1. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
76%
Bizonyára ízlés dolga, de nekem eddig még a háziló is kimaradt... Bezzeg a párom apja még majmot is evett, ha jól tudom. Volt valami távol lakó ismerőse, aki hozott ilyesmiket.
2016. jan. 1. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
81%

A lóhúshoz még hozzátársul az I. vh. időszakának mérhetetlen szegénysége, amikor éveken keresztül szinte semmi tisztességes ételt nem lehetett vásárolni.

Így a harctéren elhullott lovakat ették az emberek, és mint az egyedüli hús-forrás maradt meg az emlékezetben.


Még az '50-es években a hentesnél is lehetett "füstölt lókolbászt" vásárolni, az volt a legolcsóbb, a szegények eledele.


Szívós, rágós, kemény húsféle a háziló, ráadásul emlékezetem szerint egészen sötét, szinte fekete színű.

A vadló húság nem ismerem.

2016. jan. 1. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Csoda, hogy még a lókedvelők gyülekezete nem rohamozta meg csorgó nyállal a kérdés kiíróját.


Szerintem finomabb, nekem jobban ízlik. Puhább, omlósabb.

2016. jan. 1. 14:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Sülve még nem ettem lóhúst, csak kolbász és szalámi formában. A lókolbászt kifejezetten szeretem, sertéskolbászt nem is eszek.

Szerintem ízben nem nagyon érezhető a különbség.

De én a "sima" és a mangalica sertés húsának izében sem érzek különbséget.

2016. jan. 1. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Lókolbász ettem már, de nem is olcsó, régen lehet az volt.
2016. jan. 1. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

A kérdés kétség kívül provokatív, de, mint látszik, nem dőlnek be a válaszolók.

Én is ettem sok lóhúst, lókolbászt, ló veronai szalámit is.

Régen voltak ló mészárszékek , ahol lehetett lóhúst kapni, sorban is álltak az emberek, mert tényleg olcsóbb volt a disznóhúsnál.

Ugyanúgy tenyésztettek lovat vágásra, mint pl szarvasmarhát.

Az egyiknek vágóló volt a hivatalos neve, a másiknak vágómarha.

Vadlóhoz még nem volt szerencsém, de ami késik nem múlik... Ki tudja mit hoz az új év :)

2016. jan. 1. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!