A sült vadlóhús finomabb, mint a sült házilóhús?
A lóhúshoz még hozzátársul az I. vh. időszakának mérhetetlen szegénysége, amikor éveken keresztül szinte semmi tisztességes ételt nem lehetett vásárolni.
Így a harctéren elhullott lovakat ették az emberek, és mint az egyedüli hús-forrás maradt meg az emlékezetben.
Még az '50-es években a hentesnél is lehetett "füstölt lókolbászt" vásárolni, az volt a legolcsóbb, a szegények eledele.
Szívós, rágós, kemény húsféle a háziló, ráadásul emlékezetem szerint egészen sötét, szinte fekete színű.
A vadló húság nem ismerem.
Csoda, hogy még a lókedvelők gyülekezete nem rohamozta meg csorgó nyállal a kérdés kiíróját.
Szerintem finomabb, nekem jobban ízlik. Puhább, omlósabb.
Sülve még nem ettem lóhúst, csak kolbász és szalámi formában. A lókolbászt kifejezetten szeretem, sertéskolbászt nem is eszek.
Szerintem ízben nem nagyon érezhető a különbség.
De én a "sima" és a mangalica sertés húsának izében sem érzek különbséget.
A kérdés kétség kívül provokatív, de, mint látszik, nem dőlnek be a válaszolók.
Én is ettem sok lóhúst, lókolbászt, ló veronai szalámit is.
Régen voltak ló mészárszékek , ahol lehetett lóhúst kapni, sorban is álltak az emberek, mert tényleg olcsóbb volt a disznóhúsnál.
Ugyanúgy tenyésztettek lovat vágásra, mint pl szarvasmarhát.
Az egyiknek vágóló volt a hivatalos neve, a másiknak vágómarha.
Vadlóhoz még nem volt szerencsém, de ami késik nem múlik... Ki tudja mit hoz az új év :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!