Miért tapad össze?
Sült krumplit akarok csinálni, de az egész összetapad mint a franc... Az egész egy nagy maszlag lesz... Már harmadjára kezdem mindjárt újra.
Mi az oka ennek?
Elég meleg olajban sütöd?
Mirelit krumpliból vagy te vágtad össze a krumplit?
A felvágott krumplit szárazra kell törölni, mert, ha vizes, akkor előbb főni kezd.
Egy tipp,a szárazra törölt krumplit, akár hasáb, akár kocka... stb egy akkora tálra terítsd kb, mint a serpenyő.
(ez így egy egyszerre kisüthető adag ) ezt a tál krumplit tedd a mikróba és 8-10 percig max fokozaton készítsd elő.
Utána forró olajban kb 10-15 perc alatt pirosra sül, kívül ropogós, belül krémes állagú. nagyon finom.
Én ezt a tippet egy nagyon régi kedves Gyk-s barátomtól Dobos Zolitól vettem át, azóta is így készítem és már minden ismerősöm, akinek továbbadtam ezt az egyszerű fortélyt. Örök hála neki a jó tippért. Remélem olvassa, és hírt ad magáról :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!