Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért tapad össze?

Stew001 kérdése:

Miért tapad össze?

Figyelt kérdés

Sült krumplit akarok csinálni, de az egész összetapad mint a franc... Az egész egy nagy maszlag lesz... Már harmadjára kezdem mindjárt újra.


Mi az oka ennek?



2015. dec. 15. 15:10
 1/5 anonim ***** válasza:

Elég meleg olajban sütöd?


Mirelit krumpliból vagy te vágtad össze a krumplit?

2015. dec. 15. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen elég melegben és én vágtam össze.
2015. dec. 15. 15:24
 3/5 anonim ***** válasza:
Milyen típusú krumpliból? Sajnos nem mindegyik alkalmas sültkrumplinak.
2015. dec. 15. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
65%

A felvágott krumplit szárazra kell törölni, mert, ha vizes, akkor előbb főni kezd.

Egy tipp,a szárazra törölt krumplit, akár hasáb, akár kocka... stb egy akkora tálra terítsd kb, mint a serpenyő.

(ez így egy egyszerre kisüthető adag ) ezt a tál krumplit tedd a mikróba és 8-10 percig max fokozaton készítsd elő.

Utána forró olajban kb 10-15 perc alatt pirosra sül, kívül ropogós, belül krémes állagú. nagyon finom.

Én ezt a tippet egy nagyon régi kedves Gyk-s barátomtól Dobos Zolitól vettem át, azóta is így készítem és már minden ismerősöm, akinek továbbadtam ezt az egyszerű fortélyt. Örök hála neki a jó tippért. Remélem olvassa, és hírt ad magáról :)

2015. dec. 15. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Azért mert vizes! Egészben mosd le a hámozott krumplit, töröld le a vizet róla és utána darabold. Forró olajba vagy zsírba néhány darabonként ereszd bele és forgasd meg lapátkanállal. Ha olajsütőt használsz sűrűn rázd meg a kosarat. És BŐséges zsiradékban kell sütni.
2015. dec. 16. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!