Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyik rizs nem tapad össze...

Melyik rizs nem tapad össze főzés után?

Figyelt kérdés
Tudom, a tasakos előfőzöttek nem, de ami ömlesztett, és nem olyan drága létezik?
2010. febr. 5. 17:04
1 2
 1/11 anonim válasza:
Ha főzöd a rízst,soha nem szabad közben kevergetni,mert akkor ragad össze.Én kis olajon megirítom egy kicsit,amig üveges nem lesz,utána 2 ls fél annyi vízzel felöntöm,mint a rizs mennyisége,teszek bele egy kis vegetát,itt még megkeverem,de utána már nem szabad!
2010. febr. 5. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:

szabad keverni..

ugyanis könnyen letapad ha öntesz alá olajat ha nem

2010. febr. 5. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
Ha rendesen megpirítod nem tapad össze. Én se szoktam keverni, csak pirítom felöntöm vízzel, lefedem és csókolom...
2010. febr. 5. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim válasza:
Nekem mindig jól sikerül a rízs. A! rizst vegyél! És valóban pici olajon jól megkavargatni (3-5 perc), majd bő 2x-es mennyiségű víz és só rá. Fedő, és tartalékon főzd a forrás után. Ha elfőtt a víz, akkor a fedő alatt még párolódjon, de a gázt már kikapcsolni!
2010. febr. 5. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
uncle bens, meg a többi zacskós rizs...
2010. febr. 5. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
ja most olvastam, hogy ezeket tudod...
2010. febr. 5. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igazából az a problémám,hogy némelyik szem szétfő, némelyik meg kicsit keményebb marad. Így ha kicsit tovább főzöm akkor ragacsos lesz.

2010. febr. 6. 14:13
 8/11 anonim ***** válasza:
Én pennybe vettem még vmikor pár hónapja a legolcsóbbat(utálom a rizst egyébként), de tegnap főztem a rakott zöldbabomhoz belőle, és egyáltalán nem tapadt össze. Szóval nem az árától függ. Még annyi h a vízbe amibe főztem raktam egy pici olajat,h véletlen se ragadjon össze.
2010. febr. 6. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
Előző vagyok:sima kilós rizs volt, nem tasakos...
2010. febr. 6. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

nem a rizs fajtájától függ, a legrosszab minőségűt is meg lehet szépre csinálni, inkább az íze függ tőle.


Az étteremben úgy szoktuk, hogy addig pirítod a rizst, amíg minden egyes szem üveges nem lesz, utána felöntöd 1,6x mennyiségű forrásban!!! lévő vízzel ezután már nem kavargatod, ízesíted amivel akarod, lefeded, takarékra veszed, amikor a teteje már száraz, tehát látszólag elfőtt a víz, lekapcsolod (de nem kavarod még), ilyenkor az alján még áll a víz, addig rajtahagyod a fedőt amíg meg nem puhul, amikor puha akkor fedőt leveszed, és néha belekavarsz óvatosan, hogy meg tudjon szikkadni az alja is.


így nagyon nagy szeművé fő, fehér lesz, és nem is tapad össze.

2011. dec. 21. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!