Melyik rizs nem tapad össze főzés után?
szabad keverni..
ugyanis könnyen letapad ha öntesz alá olajat ha nem
Köszönöm a válaszokat!
Igazából az a problémám,hogy némelyik szem szétfő, némelyik meg kicsit keményebb marad. Így ha kicsit tovább főzöm akkor ragacsos lesz.
nem a rizs fajtájától függ, a legrosszab minőségűt is meg lehet szépre csinálni, inkább az íze függ tőle.
Az étteremben úgy szoktuk, hogy addig pirítod a rizst, amíg minden egyes szem üveges nem lesz, utána felöntöd 1,6x mennyiségű forrásban!!! lévő vízzel ezután már nem kavargatod, ízesíted amivel akarod, lefeded, takarékra veszed, amikor a teteje már száraz, tehát látszólag elfőtt a víz, lekapcsolod (de nem kavarod még), ilyenkor az alján még áll a víz, addig rajtahagyod a fedőt amíg meg nem puhul, amikor puha akkor fedőt leveszed, és néha belekavarsz óvatosan, hogy meg tudjon szikkadni az alja is.
így nagyon nagy szeművé fő, fehér lesz, és nem is tapad össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!