Mennyiben mások a BL-80-as kenyérliszt tulajdonságai?
Figyelt kérdés
Az interneten találtam egy kenyérreceptet. Az írója nem tér ki rá, milyen lisztet használ, de valószínűleg átlagos BL55-ös finomliszttel dolgozik.
Ha én ugyanazt a receptet BL80 kenyérliszttel készítem el, kell-e változtatnom a többi hozzávaló arányán?
A recept szerint:
90 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
kb. 7 dl langyos víz
2 teáskanál só
4 teáskanál cukor
3 evőkanál olaj
2015. dec. 29. 23:10
1/2 anonim válasza:
Finomliszttel nem süt senki kenyeret, csak akik először próbálkoznak... :-)
A receptből az olajat nyugodtan kihagyhatod, az felesleges.
A liszt felét, az összes vizet, cukrot, élesztőt keverd össze előre, majd hagyd egy 20 percet pihenni. Utána add hozzá a többi hozzávalót, és úgy dagaszd készre!
2/2 anonim válasza:
A BL-80 a fehér kenyérliszt, ezt használják a sütőiparban is. Ha BL-55-öt is tartalmaz akkor házias jellegű lesz a termék. A szám a hamutartalmat (korpázottságot) jelenti, így a 80-as sötétebb kenyeret eredményez. Valószínűleg több víz is kell majd hozzá mint a finomliszthez, más különbséget én nem tudnék a kettő között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!