Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet konzervet feljaví...

Hogyan lehet konzervet feljavítani?

Figyelt kérdés

Vettem néhány konzervet (és tervben van, hogy veszek még) szűkösebb időkre, de nekem egy adag egy picit kevés....

Milyen ötleteitek vannak, a konzerv készételek feljavítására?


Azért nem írok ételfajtákat, mert ötleteket arra is várok, hogy milyen konzervet vehetnék még!



2015. dec. 25. 12:29
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ mi az konzerv :)... hús, húsos ételkonzerv, főzelék feltéttel... stb. lehet szaporítani illetve kiegészíteni rizzsel, sültkrumplival, tésztával, mihez mi passzol jobban.

A vörösbabból egy kis darálthússal kiváló csilisbabot lehet készíteni.

Vagy csak simán hagymásbabot, jó sok paradicsompürével.

Húskonzerveket régen mindkét oldalon kinyitották, kitolták a dobozból, szeletelve sütütték, rántottá, vagy fasírnak, rizsgombócnak is elment. Pl a nagydobozos löncshús.

Nagyon sok lehetőség van a konzervek "háziasítására", csak egy kis fantázia kérdése.

Akik régen sokat kempingeztek, biztos tudnak jó ötleteket adni.

Persze részemről maradok a friss alapanyagoknál, remélem nem baj :))

2015. dec. 25. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
80%
Lencsefőzelék vagy gulyásoknál és rakott káposztánál csinálom a következőket . A levét leöntöm , egy kevés vízzel átmosom a só miatt . Fűszereket , őrölt köményt , petrezselymet , reszelt fokhagymát teszek hozzá . Főzök egy adag barna rizst és sovány tejfölt adok a végén hozzá .
2015. dec. 25. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

Mint írtam bármilyen konzervhez írhattok ötleteket, ahogy azt meg is tettétek! :D

Egyelőre készételek vannak itthon (babfőzelék, lencsefőzelék, chilis bab, paradicsomgombóc, olajos, paradicsomos halak, stb...)

De ha kapok még ilyen jó ötleteket, akkor veszek olyat, amit javasoltok és kipróbálom az ötleteket! :D

2015. dec. 25. 13:04
 4/5 gömbicica ***** válasza:
67%

konzerv levét kiönteni és vizzel átmosni a kaját???

pfuuu :( :(


a szomszédom még az üveges borsó levét is ki szokta önteni :( :( aztán mindig panaszkodott, hogy milyen pocsék a főzeléke :( :( vizet öntött hozzá meg só petreus..... :(


sose veszek konzerv kaját!!! kivétel borsó, kukorica, néha vörösbab.


10 deka kolbásszal semmi sem rontható el, ha megy a kajához, akkor pár kanál tejföl.


de lecsót se vennék pl. üvegeset soha!!!


tonhal mehet tésztára füszerekkel

löncshus panirozva, rántva, de abbólegy doboz nem egy emberes.

2015. dec. 25. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

Megkérek mindenkit, hogy negatív szavazatot ne adjon senkinek se! Eddig mindenki a kérdésre válaszolt és ha esetleg olyan választ kapok, ami hülyeség, akkor se baj, ha a saját bőrömön tapasztalom hogy nem működik az ötlet!


Köszönöm és boldogat! ;)

2015. dec. 26. 09:38

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!