Buggyantott tojás fortélyok?
Szép napot mindenkinek!
Nagy bajban lennék vele,nekem valahogy mindig vagy nem vagy nem éppen "tankönyvbe illően" sikerül.
Amikor beleengeditek a vízbe akkor forrjon valamennyire vagy akkor már éppen csak gyöngyözzön arra a ~1,5 percre amíg megfőzzük?
Illetve nincs valami nagy Rozi néni praktika,hogy ne tapadjon az aljához ?
Nincs kedvem nagy kocsonyának való fazekat elővenni,mert csak az magas,és szeret az aljához odatapadni mikor leér,csináltam rozsdamentes acélban ,nagyi féle öntöttvasban...
"csak az magas"
?????
Mire leér az aljára, lefoszlik róla a fehérje!
Pont hogy nem kell neki magas!
Alig nagyobb vízoszlop kell, mint ami ellepi.
Én merőkanálba teszem a tojást, azt merítem a víz alá, és ahogy bemegy a forróvíz a kanálba, egyből formára szilárdul meg, és már öntöm is ki óvatosan a lábasba a kanálból. Esetleg lapátkanállal megigazítom, meg alányúlok.
Nem kell neki nagyfazék az biztos. És tényleg nagyon lassan kell főzni, majd szűrővel kiszedni. ha főzés közben alányúlsz és átkevered óvatosan alatta a vizet, nem fog leragadni.
Csinosításra pedig hasznos pl egy nagyobb fém pogácsaszaggató, amivel formára igazítod,a cafrangokat eltávolítod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!