Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Buggyantott tojás fortélyok?

Buggyantott tojás fortélyok?

Figyelt kérdés

Szép napot mindenkinek!

Nagy bajban lennék vele,nekem valahogy mindig vagy nem vagy nem éppen "tankönyvbe illően" sikerül.

Amikor beleengeditek a vízbe akkor forrjon valamennyire vagy akkor már éppen csak gyöngyözzön arra a ~1,5 percre amíg megfőzzük?

Illetve nincs valami nagy Rozi néni praktika,hogy ne tapadjon az aljához ?

Nincs kedvem nagy kocsonyának való fazekat elővenni,mert csak az magas,és szeret az aljához odatapadni mikor leér,csináltam rozsdamentes acélban ,nagyi féle öntöttvasban...

2015. dec. 23. 11:14
 1/4 Ügyet Lenke ***** válasza:
100%
nem kell forrjon, épp csak gyöngyözzön, kell bele egy kis ecet is, nem fog az ízén érződni, kicsit hajtsd körbe a vizet amielőtt egy kis tálkából óvatosab belebuggyantod a tojást...kb. ennyi, amikor már a vízben van kicsit még igazíthatsz is fehérjén, visszahajtogathatod kicsit a sárgája köré...
2015. dec. 23. 11:43
 2/4 Ügyet Lenke ***** válasza:
100%

itt is van egy jó leírás...

[link]

[link]

2015. dec. 23. 11:46
 3/4 anonim ***** válasza:
85%

"csak az magas"

?????

Mire leér az aljára, lefoszlik róla a fehérje!

Pont hogy nem kell neki magas!

Alig nagyobb vízoszlop kell, mint ami ellepi.

Én merőkanálba teszem a tojást, azt merítem a víz alá, és ahogy bemegy a forróvíz a kanálba, egyből formára szilárdul meg, és már öntöm is ki óvatosan a lábasba a kanálból. Esetleg lapátkanállal megigazítom, meg alányúlok.

2015. dec. 23. 12:10
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell neki nagyfazék az biztos. És tényleg nagyon lassan kell főzni, majd szűrővel kiszedni. ha főzés közben alányúlsz és átkevered óvatosan alatta a vizet, nem fog leragadni.

Csinosításra pedig hasznos pl egy nagyobb fém pogácsaszaggató, amivel formára igazítod,a cafrangokat eltávolítod.

2015. dec. 23. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!