Az olyan süteményeket, amiben van tojás, túró, tejföl stb. be kell tenni a hűtőbe?





Legfeljebb kiszárad. Takard le konyharuhával például. Nálunk mindig az asztalon van.
Tortákat meg "folyékonyabb" süteményeket szoktunk csak a hűtőbe tenni, pl. tiramisut legutóbb.





Pl. a kelttésztában is van tojás, margarin... mégsem kell hűtőbe tenni.
Ez a süteménytől függ, de csak azért, mert ilyesmi van benne, elkészült állapotban már nem feltétlenül kell hűtőbe tenni.
(Persze az sem mindegy, mennyi nálatok a szobahőmérséklet, mert pl. egy 28 °C-os panel lakás megint más, mint ha mondjuk 20 °C körül van valahol.)





Ha nem krémesek, maradhatnak szobahőn, de légmentesen lezárt dobozban, vagy a hideg sütő/ mikró is kiválóan szigetel, így nem szárad ki benne 1-2 napig a süti.
A belesütött alapanyag kevésbé romlékony, tényleg csak a kiszáradás ellen kell védeni a sütit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!