A töltött káposzta tölteléke hogy lesz igazán finom, mikor a nyers húst nem tudom megkóstolni? Ti hogy fűszerezitek? Csak úgy érzésre?
vagy pl. a fasírttal is így vagyok. Van, hogy sótlan. DE azzal meg tudom csinálnii, hogy 1-2 db-ot összegyúrok, kisütöm gyorsan, megkóstolom. Ha sótlan, ízetlen, még fűszerezem, ez csak 2-3 perc.
De a töltött káposztával ezt nem tudom megcsinálni, hogy 1 db-ot külön megfőzök belőle.
A receptek sem írnak mennyiséget, csak hogy kell bele ez meg az.
Ti hogy tudjátok eltalálni az ízét?
Kísérletezéssel mennie kell... Ha egy ételt nem kóstolok meg, akkor sem szokott rossz lenni, sejtem, mennyi só kell bele, illetve sokszor direkt leírom, hogy mennyi só kell bele. Nekem sós sütinél van az, hogy hiába kóstolom, egészen más kisütve (pl. veszt egy csomó vizet közben), így jobb előre tudnom a sómennyiséget.
Amúgy én olykor készítek ízpróbát a mikróban (nem töltöttkáposztával, mivel olyat nem készítek, húsból főleg nem) ;) Extra gyorsan megvan s érezhető, mi mennyire sós, fűszeres, ízes.
nem értem, miért ne tudnád megkóstolni, én megkóstolom simán, semmi gusztustalan nincs benne
amúgy a tatárbifsztek is nyers hús, mégis megesszük ;)
Én sem kóstolom meg, el is hánynám magam.Vannak, akik megeszik a tatárbifszteket, de én nem tartozom közéjük.
Én saccra ízesítek, még nem csesztem el semmit.Pár főzés után meg amúgy is emlékszel, hogy ízesítetted hogy jó legyen.Csak elsőre izgalmas...
Egyébként mikor már látod, hogy elég jól átfőtt, kiveszel egyet, elvágod és megkóstolod.Utólag ha nem jó, még tudsz a levéhez adni a szükséges fűszerekből és összefőzöd még.Ha meg túl sós, akkor lemersz a levéből és adsz hozzá valamenyni vizet.Így lehet javítgatni.
nem azért nem kóstolom meg, mert gusztustalan, hanem mert nem olyan lesz az íze megfőve.
eddig a páromra bíztam a kóstolást, ha nyersen azt mondta, jó, fűszeres, gyakran teljesen sótlan lett megfőve.
egyébként én sem eszem nyers húst.
A többi ételt én sem kóstolgatom, de a darált húsosakat kénytelen vagyok. A hús zsírtartalma nem mindig ugyanolyan, érzéssel nem lehet belőni. Utólag fűszerezni meg nem az igazi...
Tény, megfőve nem olyan lesz, mint nyersen. De pár adag után már tudod, milyennek kell lennie nyersen, hogy főtten azt érd el, amit szeretnél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!